Sony 道歉後正式反擊 PC 玩家, 主動退款唔比你玩 / 買

192 回覆
265 Like 6 Dislike
戇鳩,唔買咪得
PC有勁人自己寫個聯機出嚟
Elden ring都寫到變左4人聯機
以前係4000既主機做到8000pc 既性能表現所以淨打機既人都係買主機為主
但近年6000就做到

而且買game 計steam 多數平過PS
間唔中有幾隻PS 會平D

睇你打機多唔多
多既話長遠PC抵玩
1年1 2隻game PS ok

不過都要睇你接唔接受sony 近年極左文化
所有 V社咁多人當神咁拜就係咁解
出game高質
出個遊戲平台屌打成個遊戲畀

由高登到連登都有個post叫 steam儲game唔玩(依家少左)

有班人直頭係steam儲game 只買減價game
咁都有一班圈子

所以依家d主機派點同steam鬥
佢地都改曬口話 自己雙修 冇輸到
你要跟大隊應該做老任死忠先岩
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_video_games
諗太多
做數俾股東同投資者睇
ps xbox epic gog 有冇得土耳其/阿根廷人?
https://hk.news.yahoo.com/sony-predicts-itll-sell-fewer-ps5s-than-first-thought-000021365.html

二月財報已經講咗PS5出貨量5480萬部 2024年11月先到四年喎
我睇wiki
係啊,依點咪就係sony喺依個事件入面受到強烈反彈的原因之一,因為ps上面強迫你月費ps+先連得機,pc玩家擔心佢依家強制連psn就係為咗鋪墊之後要同ps一樣迫埋你用ps+先玩得
好賤

Sony on99想一步到位刷PSN條數
先唔講連PSN送skin依啲招
陰濕啲 唔連PSN配對慢啲 load耐啲
學Google封adblock咁咪大把人幫口屌囉
佢比啲獎勵出嚟令到玩家主動搞都好過佢嗰陣命令你搞咁
佢要面對嘅玩家係連蟲族都驚嘅軍人,點會驚你Sony
傳聞Sony 想鋪路搞pc平台
迫人習慣在pc用psn 係第一步
當然呢個可能只係推高股價手段
本身搞都冇咩既,又唔係得佢一間咁做
BattleNet, EA, uPlay 只係大家都習慣哂
只要佢一早有哂full disclose 就冇咩大問題
似想食steam條水

有game都要用佢psn平台

但係仆街ps個平台廢到閪咁
Sony近年既積怨爆發姐
本身淨係強制PSN冇其他誘因既話唔會爆得咁勁

佢啱啱搞鳩完劍星又遮住Tifa對波搞到一大堆人退訂PS+
轉頭就逼人綁PSN
明眼人都知咩事
驚西
玩EA game咪又係要reg account
仲要裝個會偷資料個EA app先玩得
無晒人嘈啦
索尼都係學老任啫
搞死steam ,EA 同Ubi 個e shop幾撚垃圾, 依家死死重返steam
間間廠都ubisoft 咩
邊有劈得咁勁
其實嘈左好多年
只係EA 唔夠SONY 大先WFC
如果唔係追求啲咩𡃁畫質 買部miniPC都夠玩
屌sony老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞