Sony 道歉後正式反擊 PC 玩家, 主動退款唔比你玩 / 買

192 回覆
265 Like 6 Dislike
打機呢D窮撚恩物講真per hour cost真係低到癲
但都要食老黃刀工同炒價
留港撚就更慘
仲日本? 巴打訓左幾多年
Sony:唔稀罕pc玩家既錢,而家係我唔比你玩呀
咁好心當初就唔好放上pc啦咁叻,淨係ps 獨佔仲有骨氣
有膽就將所有steam有ps 既單機game都綁埋psn無psn 就退款比人
唔退正契弟
Sony唔鍾意啲太精明嘅人
你砌部gaming PC個價其實等如主機+文書電腦
屋企要用電腦嘅話買gaming PC仲爽過分開買
如果佢俾人退錢就得啦,仲有咩要爭論
咁上心做咩
ps5賣左4年 賣左4600萬部

依一刻 now steam既在線人數係3500萬
唔多覺行內人會憎steam
全部平台都有手續費
steam 貴D 但用戶數多
如果冇steam 行返2000年頭果D 賣cd 模式咪仲少人買

依家你鍾意上曬steam epic xbox 又得
講乜頭steam evil 所以要撐epic 比佢獨佔咪又係自己揀

到依家出黎大聲屌steam 果D 係乜公司心中有數啦
乜EPIC啊 UBI啊 EA啊
一係垃圾年貨廠 一係偷資料
完全唔成氣候都叫競爭對手

GOG 我都唔知點評價
自己都冇心經營
唔該

問多樣,而家PC打機Hang機情況多唔多?主機好少Hang機
同意,但係依家好多野 手機+notebook都做到哂
買部PC返黎好多時真係單純拎黎打機
班ps打手開始洗太平地了

原來PC打機已成主流,估唔到,好耐冇打機脫左節,唔該
pc用靚mon 推到去4K 120hz 特效全開

畫面靚撚到

ps5個堆畫質 曬時間
依家多數聽返黎都係隻game performace 問題多過部機本身有事
Group Ltd. 唔係咁運作
SIE 應該理解做獨立一個公司
SONY USA 既意見都唔會直接影響到SIE 行政決策
SIE 發展細節都唔需要上報

你都唔會聽曬你老豆講野啦何況阿爺
pc 你要追零件 又可以逐件換
效能點都屌打主機 fix死

所以買部主機放係到封塵 不如買部靚pc 靚mon
打完機 又可以用來睇電影 又可以做野

只係將你用買主機既錢
放埋入原本就必會買既pc預算入邊
實際上係美國Sony 揸哂旗
日本公司國際影響力已經冇咩
美國Sony 最重要揸住Sony Music 同Sony Picture
最近d 美國新聞都睇到美國sony 惡撚到點
同美國政府關係又千絲萬縷
連MJ 同Whitney Houston 死,佢都係最大贏家
連日本總公司d 老細都俾佢班人換緊血
總公司個board 都係6個日本仔對4個外國人
收到哂,多謝解析
以前就係,依家ps同xbox都專出垃圾game,又冇晒獨佔,買返嚟都冇乜game玩,PS要玩連線game仲要俾月費買ps+先玩得

相反,依家大部分game都喺steam玩到晒,包括好多你主機玩唔到嘅indie遊戲、r18遊戲,啲大廠都死死地氣要上晒steam
而且因為唔駛俾主機平台抽多筆錢,steam啲game一般嚟講都會平啲,又唔似主機咁一換代啲game全部玩唔返,pc點換都好啲game都喺你steam ac到

除咗ns自成一國要額外買之外,其他game一部pc已經玩到晒,冇乜必要再買主機
最主要steam 方便又齊 d game真係玩曬

重有主機有獨佔 pc一樣有d game 要電腦先好玩

例子: 個個玩幾百粒鐘/幾千粒鐘 既FM

幻想唔到用手掣玩FM 個種on9程度
迫人買PSN 點做特價都冇用啦 game pass又唔夠人秋 整驚又唔夠人勁
重點係FPS問題 PS5最高得50-60 要行畫質mode得20-30

唔該哂

咁都唔好做小眾,跟翻大隊先
-----PS要玩連線game仲要俾月費買ps+先玩得

呢樣咁都得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞