[討論區]猿人爭霸戰-猩凶帝國

279 回覆
8 Like 9 Dislike
屌你啱啱睇返第2集,原來猿人識認字
師兄分析太認真 套野係豪無深度 男猩掂兩下電擊棒已被boss譽為高智猩 實情要點贏只係靠鳩叫召鷹術先贏

不過你話正門果part 我諗係女豬神奇知晒d制後 想沖d水落洞想破壞基地掛 係怪在女豬自以渣支手槍出去就無事 神奇地沖走晒成個帝國
頭三部曲真係好睇太多啦
Andrew Serkis做Caesar真係好有魅力
Koba仲有霸氣過新Caesar
邊撚到300年中間救男主角猩,同女主個條老野唔係話同Caesar同一team人咩?
女主角似係就咁下一代人渣喎
嗰隻紅猩猩叫Raka,自稱凱撒騎士團,但冇人咩係咩嚟
佢冇見過Caesar,Caesar對呢代嚟講係傳說。

時隔300年係一開始字幕已經有講明。
我知一開波講明,但300年真係除左建築物,其他野完全唔似

Raka拎個d書係戶外點頂300年,最後個一幕d人類完全似係30年後仲掙扎求存緊

好撚有問題
條女好仆街
但好撚正,想砌
男主猩猩有無諗過想同佢做愛
我有幻想過力加帶佢見諾亞個時
我以為佢哋入去搵武器脅持個國王,等佢放哂d同伴
字幕係講好多代

但,基地入面班人,點睇都唔似300年後。
感覺太似第1集嘅殘存人類。
病毒開始失效
班猿人變番低能仔
不嬲正 做獵魔士勁好j
唯一一個靚女
力加死得好慘
反而 最出救戲係女主 講嘢開始 比人捉之後到計劃攞塊電路板 變女主做主角咁 勁醒目乜都識知到啲嘢點操作,三隻猿人聽晒佢話 ,明明上一集同今集個預告都講人類退化晒 ,呀屌原來仲有班人冇退化個 識得用衛星 ,屌又冇解釋吓點解會咁 300年喎 ,啲人類咁醒仲乜仲要匿埋 ,個阿伯仲識整武器 比班猩猩用 ,屌 都唔合理既啲人類咁做咩仲有咁高智慧整啲武器 都可以啦
佢懶係嘢
留勁多謎團等下集先講
街客睇完呢集咁悶
下次都唔會入去睇你解話
中間猩猩捕捉低智人類嗰時我已經諗緊
有一幕幾隻猩猩撲落個女人到,個樣淫賤到
我覺得做多左,有d 太刻意

我覺得幾好睇,不過各自有各自意見

Noah 個成長好立體,由day 1 捉雀到真係一個leader,你睇到勁大分別而且係合理咁成長

女主有d 似鷹眼有d 出戲而且又屎,但就係佢唔靚先做到人地覺得佢仆街,人族至上嘅感覺如果俾anya 做應該好唔同

個反派有驚喜但我最後嫌唔夠
先講驚喜,我一開始都以為係koba 嗰類奸角,以為佢又搞咩鬥獸場嗰d
但一齊食嘢個scene 勁正,話咩自己唔夠長命
可惜捉到鹿唔識脱角,係要做到奸角咁,如果梟雄咁,甚至佢見noah 聰明(除左整電再多d 舖排),指定佢繼位
最後noah 有兩難決定,傳承俾noah 嘅嘢會仲多
今集反派無乜魅力

Kobe同Caesar一樣咁有魅力
我初初睇都覺得前面有D 悶,但睇到中段覺得前面係應該拍長D 睇到個角色點成長
個反派完全唔覺有幾反派
佢都係叫大家一齊黎住
壯大猩猩族
想猩猩進步咁
係一開波格硬講到佢班手下周圍殺人放火咁(完全唔知有咩必要)
仲要入到去冇猩猩戴面具
咁個面具係做乜呢?
Koba先係唯一反派
Koba: Caesar love human more than apes!!put apes in danger
Proximus Caesar 弱智仔嚟
淨係識叫下口號,其實唔理解係咩意思
Today is a wonderful day

懷疑編劇有參考天地一沙鷗 Part 4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞