[討論區]猿人爭霸戰-猩凶帝國

279 回覆
8 Like 9 Dislike
見啲人講唔好睇 所以入場前期望唔高
但睇完又唔覺得真係咁差
可能因為我太中意猩猩喇
Hoho gagaga hoho gaga hogaga
期待下集上太空
睇完,屌你
帝咩國?只係海邊爛船起既部落,。如果呢度已經係凱撒全部後代。咁今集俾個女人一鋪清袋
猩胸帝國咁就玩完,又變返人類話事
點解淨係鷹部落無事,本身kingdom 果d 猩猩死哂
天文望遠鏡FF應該係銀河/星空
最on9係到最後結局自私帶囡去帶
以為會是但cut個scene俾觀眾睇銀河/星空
點知就係唔撚俾你地睇

但係佢前面鏡片係勁污糟
有可能變左微生物放大鏡
我估新Caesar淨係帶咗一堆打手同鷹部落做人質
本身kingdom 果d 猩猩係基地入面玩緊
被海水沖走個啲都係碼頭咕喱猩猩

唯一肯定死既係光頭猩猩(中彈)
戰鬥猩猩(浸死 / 想出下集復仇又可以話閉氣及時游走)
新Caesar(跌落懸崖[下面仲好似唔係石礁] / 想出下集復仇又可以話被海水衝返上岸)
咁睇返動物記錄片都好睇同刺激過佢 最後男猩只識閃下閃boss1 鳩叫吹雞boss2
所以話零劇情 五分鐘都講完 拎個秘密key原來只係聯絡 初頭以為咩衛星攻擊 班猩仲係生蕃腦退化咁
幾百年完全冇發展過咁,同Caesar果陣一樣
係d部落汁頭汁尾痴埋一齊鳩叫下就係帝國 boss似未見過現代武器咁 已經心諗 下 咁都滅到人類 仲有一幕隻猩連斑馬又未見過 又有班原始人傻下傻下出黎飲水之後比驅趕 完全唔知做緊乜
點解隻馬騮主角 個樣咁似凱撒
上集就話War for the Planet of the Apes結果變受難曲加出埃及記
悶還悶我都仲知你拍緊咩
今集有冇人總結個主旨係乜Q
猩猩版fallout?
果個都唔係「進化」
而且冇美兒幫手,諾亞班族人就永遠做奴隸
時間點應該唔似幾百年
最初俾字幕fake
雖然見到生晒樹林咁
但基地班人似當年科技全盛期嘅人

套戲攪到我覺得時間點好亂
電話對人類係最重要
明知係外傳 點知係博人傳
時間點好亂
字幕話好多年後
但你睇到尾,會覺得係距離病毒滅世10至20年左右最多。
因為最尾班人似係當年基地嘅人
其實結尾有意諾亞會唔會做瓜條女
好撚失望 睇完之後
仲差過上集
套野真係好撚悶
Ending猩猩林肯幾正

Boss:基地係咪好多呢種武器 (企後面)

真係柒到 點贏到人類班傻猩見斑馬都似發現新大陸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞