港大Ocamp非禮案 脫罪男事主今午企圖跳樓輕生 危坐獲救!

1001 回覆
295 Like 21 Dislike
揀錯 自推2野
嘩 2條女咁多打手,咁多護主犬
再推
內容都未睇就爭住護女
死狗公收皮啦
女權同環保撚一樣咁可恨
唔知佢噏乜鳩
鄧生係話條女自己講feel唔到人摸佢
證詞就係話條女就係話自己係feel到有人摸
放心
你同人示愛嘅話 小心俾人告性騷擾
控方全部責任
仆街頭先碌fb先睇到
記者朋友做返個人啦
頂返住老細,唔好再比老總未審先判
未判罪就出人名
寒窗苦讀咁多年,已經得萬零蚊月薪
仲要比人將自己嘅文字變成殺人凶器嗎??
在中文裡,「後果」和「結果」雖然都是指事情的結局或發展的結尾,但兩者在語氣和含義上有所不同:

1. **結果**:這個詞比較中性,通常只是單純描述事情發展的最終狀態,不論是好是壞。例如:「他努力學習,結果考試得了第一名。」

2. **後果**:這個詞常含有較負面的色彩,強調因某種行為或決定而導致的不良結果或負面影響。例如:「他不聽勸告,後果自負。」

總的來說,「後果」多用於提示或警告不好的結局,而「結果」則更廣泛地描述所有類型的結局。
林作好似打親都輸
贏果單係無律師
佢成篇煽情文水份重到呢…
真 佢咁做其實最好
等所有人知道佢冇罪
希望佢之後條路會好行啲
真心好撚慘
作為女人都覺得個2條女好撚on9
最後仲要俾人用sniper射一槍恐嚇佢
Report咗 垃圾page
嗰兩條女俾人屌柒
係因為佢唔知頭唔知路就未判先審
樓主pin this, 推到佢地仆街死
建議你收埋皮退出連登 永久byebye
樓上成班on撚9 fact你老母check咩
好多後生仔無做過好理直氣壯咁企硬
火車, 排球場, 未撚驚過
身有屎好快del相 private甚至de埋account
戇撚柒鳩
改名,let go,好好完成學業,更自律的言行,係我比當時人的忠局

再糾纏下去沒任何意義,有信仰就多禱告,網上只是花生友多
P牌真係唔識架喎 。呢到睇人仆街最開心 。係驚你唔跳嘅姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞