港大Ocamp非禮案 脫罪男事主今午企圖跳樓輕生 危坐獲救!

1001 回覆
295 Like 21 Dislike
非禮唔同你連
普通襲擊呢?主動申手出黎比人示範
人地示範完告人襲擊
條女咁都冇問題?
搞到咁 最大責任咪傳媒未定罪就開人全名
有好多人都唔係HKU 人,同埋嗰堆人有隊草。你覺得佢哋敢唔敢?話唔定有超過一半都係街外人。
護理咁多女,成班女拳圍爐點會爆出黎呢?
其實認人點玩法?
一開始女事主根本唔知有呢件事
佢仲話以為係女組員掂佢
然後A 同佢講話係鄧同學做
跟住佢認人認返鄧同學?
屌你老味但根據女事主講法佢連後面係男女都唔知,即係佢當刻根本無即刻確認後邊究竟係邊個
又點會認到鄧同學
唯一可能就係 A 同佢講係鄧,然後佢所謂「認人」跟本只係想認返鄧
唔知有無理解錯
DOJ
唔明就返屋企瞓教啦 仲上連登
塊八達通真心肉酸
冇女仔證供點告
你係咪癡線架
只係分享下啲睇法就咁多人覆我 真係受寵若驚
我返去睇idol好過 激氣好傷身
香港女權行得好前喎
有冇真係俾人侵犯都無人知 點搵真兇呀
佢口供成日改 點信佢
有個閪告人就老馮要信

之前保險個單野咪又係老屈
咪代表個女仔囉
你智力有問題
尋日等佢打上台講事後嘅心路歷程...估唔到發生呢單嘢...希望呢位ching過到呢一關
敗走
一開始個victim冇去報警、冇去落口供、冇去舉證自己受害嘅話,咁DoJ點用「香港特別行政區」嘅名義申請手令、蒐集證據再舉證
開始spin去女仔是無辜的
懷疑係佢 但冇任何證據因為懷疑就隊左再算

所以因為口供衹係其中一個因素D女仔就有得咁做?你都無回應過依條問題,衹係轉移視線
咁即係條女冇話當時feel唔到有人摸佢啦
咁佢篇文做乜咁寫呀呢啲就真係老屈喇
女權當道,要人以死明志,男事主好撚慘,又中招metoo
個閪就你自己貼嘅何來人身攻擊
多毛、黑係客觀事實並非主觀評論
女性平權
一開始講緊女人仲公民社會應該要有同男性一樣嘅權利
同等嘅法律保障社會保障
你呢啲就係所謂嘅女拳撚
最鍾意曲解晒成件事
搬埋啲男女嘅stereotype嚟講唔知做乜
我都唔同意而家稱得上女權當道
但只講性罪行
法律同社會偏袒女性係無庸置疑
呢樣野most likely同男性喺大部分案件係加害者有關
但咁其實係唔能夠justify男女喺性罪行上面嘅差別待遇
默許女性default play victim
overlook男性被性騷擾/要死命defend自己去脫罪
呢啲injustice唔應該係理所當然
你哋最鍾意講嘅 咁樣其他女仔被侵犯嗰陣先會勇於發聲
純粹係靠剝削男性嚟保障自己
唔好意思 真係笑左 九唔搭八😂
DOJ
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞