港大Ocamp非禮案 脫罪男事主今午企圖跳樓輕生 危坐獲救!

1001 回覆
295 Like 21 Dislike
條仔本身都唔係啲咩好人啦,依家仲要借自殺、連登出post帶風向,想社會謀殺條女
//////
事主:「阿強」摸其手臂
模擬捏女子胸部

8 月 21 日凌晨時分,她與組員睡不著,在宿舍客廳玩遊戲,突然有兩名男子進來,說想一起玩,其中一名叫「阿強」的人,穿著有城巿大學字樣的上衣,自稱是港大機械工程系學生。兩人坐下後自我介紹,與各人交換 Instagram 後開始閒聊。

「阿強」談起自己的性經驗,分享自己與一名女子躺在梳化,他摟抱對方,捏她的胸部,期間阿強請 X 伸手作示範,在 X 的左手前臂外側「來回轉圈咁撩」,示範他如何捏該女子的胸部,一邊繼續講述他最終失敗的性經歷。

X 形容當時「覺得好核突,但因為好多人喺度,我唔知點樣畀反應,所以我忍咗佢」。

事主指「阿強」當眾問「有冇扑過嘢」

阿強其後提出找另一組一起玩,於是一行人一同到樓下另一間宿舍,阿強在她旁邊,他有時會躺下,頭部在她的臀部旁邊,X 遂用枕頭嘗試隔開他。

之後他們開始玩遊戲「Psychologist」,阿強問她「有冇扑過嘢」,X 「呆咗一陣」才回答,她供稱當時「好唔舒服,因為嗰度好多人,佢當住咁多人,問呢啲問題」。阿強之後又問 A「會唔會想 3P」。

https://thewitnesshk.com/20歲男生涉港大迎新營內非禮新生/
理性少少,差佬傻嘅咩,你屈下人差佬同律政司就告
其實點解唔可以係判左有罪先開名
為保障性罪行受害人的私隱,

《刑事罪行條例》第156條已列明,性罪行的受害者身份和資料須予以保密,不可作公開查閱,而傳媒亦不得報道或廣播受害者身份,即使案件最終被裁定罪名不成立,除非有法庭命令,性罪行受害人的身份亦不得公開。

原文網址: 性侵女生教師獲法庭保密身份 如何平衡公眾知情權與保障受害人? | 香港01 https://www.hk01.com/article/55638?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
咩叫女權當道?
女權當道係叫男仔唔好咁夜返屋企 唔好飲醉酒
搵嘢做嗰陣問男人點兼顧事業同家庭
男人搭公共交通工具嗰陣要好小心謹慎
生咗嗰仔 要追返嗰女 要嗰仔快啲出社會工作 搵錢俾妹妹買樓
呢啲先係女權當道
男事主上連登出完post,d人就鬧爆女仔,話要起底
其實有冇做過,大家都唔知
其實同兩條已經夠 你問有冇扑野依d一定係再傾得熟落先再問 如果同你唔熟 無喇喇咁樣當眾問 人地戴有色眼鏡睇你其實都好合理
所以可憐人必有可恨處
如果鄧生係一個正常人 無講任何黃腔 我都會好撐佢
Nathan係唔係無罪先,有曬證據證明佢係垃圾喎
而家條仔有證據證明無罪喎
你而家都係呢單case嘅加害者咋
上訴拎咩證據?
又突然記得d野?
有冇新證據唔係重點,重點係佢仲有冇錢請律師
絲打好淫
我同意告3個
幾時跳都係浪費警力嫁啦
垃圾就要屌人屌到自殺 咁撚雙標嘅你
老屈個唔關事嘅人都得, 有冇真係比人非禮都成問題
報導講係玩緊psychologist
但唔知點玩
你要唔要睇多次自己講緊乜
之前跳=畏罪

總結:女權win
同你個名一樣,連登仔真係戇撚鳩
兩者有冇關連呀屌你老母
Goodest logic
你講緊乜鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞