【鄧晧然事件】法庭判咗無罪,唔代表無做過

312 回覆
175 Like 1428 Dislike
係就好,
而家成班連登咁大反應
講到我先係大罪人咁

情緒亂咁投射,情況好似19年o個陣
仲係咁易被manipalate
屈唔屈係睇證據
無證無據咪叫屈囉
的士佬一路話頸痛
但唔去睇醫生
咪叫屈囉

仲未講合理性
Hi花架車嘅衝擊力
足唔足夠整傷條頸?
自己剎車chok個下可能仲大過hi 到車嘅衝擊力

但都無話無可能
同中六合彩一樣
都有人會中
但你中六合彩都要拎條飛嚟睇啦
無飛又去馬會話自己中六合彩去拎錢咩?
咪就係
法庭判咗無罪,唔代表無做過
亦都唔代表有做過
略嫌個名普通咗啲
改返個特別啲嘅名會好啲
你都幾撚鳩屎
唔係發生係自己身上就是鳩但講句「個社會係咁,睇開啲」
完全冇同理心之餘仲要踩多兩腳
你就講得好撚輕鬆 人地就成世都背負風化案疑犯呢個包袱
好心你就講少兩句當幫忙
仲講乜撚野「無罪唔代表冇做過」呢啲風涼話
執執你張電腦台 洗洗你個柒頭 出去個世界行下
屌你老母係個mon背後講廢話搏屌再大大聲講乜鳩00後好低質
只係反映出你係個心智未撚成熟係度扮柒哂看透世事既撚鳩頭
咁點解你唔打埋後半句
屌你老母,你岀呢個on9 post 就已經有責任啦,唔代表無做過,咁你條柒頭證明人地有做過囉
人地比人屈咗咁耐,你條柒頭依家重講呢d廢話,重話無責任?
你都on9上面大部分人都屌柒你,你就知你幾撚on9啦
衝出嚟畀人block正傻閪
女權撚急了
食相好難睇
輸打嬴要
「冇計,社會係咁」
sorry
可能無語氣好似聽好涼薄

但男事主幾年後,睇返,都好可能會係咁諗:「冇計,社會係咁」

我就係想話佢知,世事無常,不公平不公義成日出現
最緊要自己對得住自己,為自己爭取,勇敢企出嚟
而家佢咪做到,我咪話欣賞
思你老母咩,你又去證明人地有做過囉
你繼續岀呢d on9 post去屈鳩人,還掂岀完呢d post同條女屈鳩完人都可以無責任嫁啦
真心唔簡單

唔止傳媒同警察,連連登打手狗種都幫條女護航

到底咩背景
最後最後,你點先覺得係最後啊?
你講撚完呢d,人地真係無錯既話,你一世都唔撚會同返人地講對唔住啦,on9仔
多謝你同我傾

「Hi花架車嘅衝擊力足唔足夠整傷條頸?
自己剎車chok個下可能仲大過hi 到車嘅衝擊力」

就係因為你撞到佢,佢「自己剎車chok」整親自己都係你錯架

咪就係睇你點睇,你覺得自己無錯,咪話,我hi到你少少ja wo你自己chok親自己唔關我事咪屈我錢

但的士佬係真係因為你hi到佢而佢急break整親自己,邊個幫佢呀又?

咪觀點與角度,凡事有兩面
On9仔 你老母生到你咁,你就睇開啲啦
如果「冇計,社會係咁」真係有用嘅你都唔會覆po覆到着撚左啦
「個社會係咁,睇開啲」

即係做其他有意義既野,而唔係喺人地post 留言話好嬲好嬲、要起班女底、要討公道 咁樣囉

偽君子

你有幾偉大呀
post 入面咪有囉
留意左樓主一陣發現都係一個好鍾意同社會唱反調同埋扮有獨立見解嘅人
你都無睇清楚內文,
我話我而家係撐佢

但撐佢同時,亦諗到另一角度可能性囉
其實真係可能會發生
但現代機率比較低

以前未有科學監證的確好多冤獄
都係靠證人供詞
再考慮證人職業 社會地位睇佢可唔可信

不過香港法官就算啦
做埋DOJ個份又有
高可晴入硬
DOJ唔告 法官欸都無得欸

又無包攬訴訟
窮人被屈真係含晒撚
政府告人仲可以上訴再上訴再上訴
玩你3,5,7年

香港制度係就算你無罪
都可以用程序玩到你同有罪一樣
屌你老母
講乜鳩
你睇下佢啲post全部都負評
唉 窮人真係好慘,可能香港既價值觀 根本就係窮人生仔正仆街

有錢人生仔,下一代個人生先會夠開心,律師費 醫生費全部都有支援
你上晒腦喇
佢係中共親戚女兒,我係藍絲專業打手,幫佢護航
咁樣?

你19年後傻咗嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞