【鄧晧然事件】法庭判咗無罪,唔代表無做過

312 回覆
175 Like 1428 Dislike
你真係鳩噏唔使本
你所謂嘅俾咗證明被撞頸痛
係指咩證明

知唔知咩叫證據呀
"法庭判咗無罪,唔代表無做過,亦唔代表有做過"
同意呢句說話
但點解你標題唔寫埋後面嗰句呢
再加多句"如果篇文係假 (有啲作)"
你自己已經有曬個人觀感嘅

我覺得你比人負評係因為你自己表達上有問題
比人覺得你本身已有立場
但又要補返幾句講點欣賞男仔扮中立

跟本成個討論重點應該係媒體/討論區未審先判嘅問題
甚至有個人資料/照片流出
唔單只係呢件事上
我信個官 多過 信你條網絡 吸睛廢老ok?
個官判完就完咗件事

就係 無罪
撐你老母咩,你篇野叫撐?你係人地傷口灑鹽炸屌你老母
無計,無計,無計,正on9
可能性囉?
咁佢之前就已經受咗咁多苦,屈佢條女乜事都無,你條柒頭又係扮撚哂獨配撚咁講風涼話,又係乜事都無,重講另一角度既可能性?不如你地受返哂同樣既苦先再講可能囉,屌你老母
撚洗你條on9欣賞咩
你點撚樣定義最後啊?講啦屌你老母

開撚完個post,灑撚完鹽就當無事發生你同條女真係一鳩樣
傻閪咁你出 po 嚟托柒呀?
覺得自己見解好撚獨到呀?
見你老母咩
你有乜撚野獨立見解啊?就係淨係叫人諗下可能性?

你有乜野證明人地有做過啊咁,獨醒撚
未審先判
係好易發生,點樣改善?
禁止傳媒開未判既犯人名?

定禁止傳媒入內採訪

呢個問題出現係好正常,點樣改善

大家有冇方案?
你同理心上腦無晒理性,咪話我灑鹽

咁如果真係0.00000001% 男既講大話,係有原因令女事主受傷,咁樣點計?
你到時又轉風向當無事?
我道出事出有原,可以多一個角度睇件事

而唔係風向去邊就去邊,19年後仲未學精
睇個樣就知鹹濕仔喇
有心又點無心又點
你屈完人無傷害架?
唔通條仔掂你 佢又可以話無心?
你地女人真係玩撚哂
你on9?你條柒頭自己話人地作,已經係假設咗人地講大話啦,重唔係灑鹽?屌你老母,你真係弱撚智

咁你證明到條八婆係因為個陣男事主有非禮佢而令條八婆有受傷先啦
依家係男事主受哂傷,條八婆就無事

到時真係證明到男事主有係個陣非禮過條八婆,我跪係到同佢講對唔住又點話姐

但依家你條柒頭當人地有做過,你想點撚樣啊你個最後係要去到幾時啊?定義下先啦屌你老母
你唔去差館落案?
乜撚野事岀有原?你講乜鳩啊?
依家女方單方面屈鳩完男事主,乜事都無,重講乜鳩多角度睇?

咁你d高見有乜高見姐?你叫條女岀嚟駁下男事主囉,再唔係,條八婆又告鳩男事主囉
你個咩野例子黎
依家係班女訓晒係地下話你撞完再輪姦佢地
因為你識緊車同佢地非處
依家就係法庭睇晒証明話冇証據顯示係你撞同姦佢地

除左有片拍住
唔係跟本上就係看証物作故仔
睇個官信邊個
冇心都叫屈?
睇黎你都係未了解到個重點 "未審"
都唔難理解你點解成日比人負評

傳媒能夠知道人名出報道
自然係審訊其間或之後嘅事
而呢d報道都應該保持中立
你講緊嘅野跟本並唔係處於未審嘅狀態

但大家所討論嘅"未審先判"係喺案件未審前
大家已經對嫌疑人定罪
甚至進行攻擊/起底/人格謀殺
令嫌疑人受到不公平嘅對待

個條起底法理應能夠用於呢類嘅情況
但有法又係咪有能力執法呢
判罪程度又係咪能夠有阻嚇力呢
但如果有阻嚇力嘅
點解仲會有咁多呢類事發生?
值得大家探討

btw樓主無視我上面講嘅野
只係討論我個未審先判
仲屈
是撚但啦 做唔做過 得佢知
大家食花生
都話你判斷唔到佢係咪「屈」

可能佢心底深信男仔有罪呢

你而家咁樣攞住個結果去jurge提告人,就真係「屈」喇

我明你睇法,但事情唔係咁單一角度
樓主諗住pin佢嚟幫自己
點知變咗畀人bin c
對個事主有分別? 誤殺唔算殺人?
兩邊都證明唔到架,所以先有法庭

口同鼻拗

幻想如果女事主係你個女,可能你都會嬲個男仔一口咬定係佢做

女事主話指證係男事主,

結果原來唔係,都唔可以一口咬定話「女事主屈人」

因為佢真係可能係搞錯咗,屈人意思係有心,
佢係真係認為被男事主非禮,佢有咩屈既意思?

相信呢點男事主都會明白

只係不幸,差d被冤枉,就係咁簡單

官非係咁ga la 係好痛苦,又未審先判,最終判無罪咪開心,唔需要網民替事主放大,仲話日後點算好呀,o個d ,先係最害到男事主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞