【鄧晧然事件】法庭判咗無罪,唔代表無做過

312 回覆
175 Like 1428 Dislike
自己睇證詞啦不在場證據呢點係solid嘅個官就接納咗啦

辯方早前爭議,被告在Disco Night時並不在場,裁判官梁雅忻認為辯方的說法不切實際,而兩名粉紅色組員亦供稱在現場看到被告,遂裁定被告案發時在場。梁官續指,當時現場並無閉路電視,控方主要依賴唯一目擊者A的證供。梁官相信A是誠實可靠的證人,亦認為A及事主X兩人的證供互相支持,相信當時確實有非禮一事發生,惟辨認出被告仍是最重要的一環。
過一兩個月就冇人記得㗎啦
你起下樓主底 應該係啲要靠網絡吸睛嘅白卡廢老嚟
咁似比卡超既,你無犯過法,唔代表對國家安全無威脅
咁做咩要告?告唔告都認為佢有罪
ching有親人過生嘅話會唔會跟埋一齊入棺去火化
傻系樓主夠膽係連登出真樣先講依啲風涼說話啦
同啲女權撚一樣講咩判唔到唔等於無做過
屌你咁唔洗上庭入去坐番10碌先啦
你都係支持法治轉人治既其中一員
其實法庭判有無罪,同佢有冇做過真係無關係。我認為要睇番客觀事實
1. 法庭判左無罪,即係無明顯證據證明佢有罪
2. 因為呢單官司,佢聲稱患上抑鬱症,同用晒屋企積蓄,呢個佢有無講大話,其實可以驗證到。
如果2係真,唔係話要報復番個女仔,但我覺得至少鄧而家係需要幫助,無論心理上或者金錢上。
所以重點唔係佢有無做,而係社會忽視左一d需要幫助既人。
A既所謂”誠意可靠”又有幾solid?
最後咪又係”覺得”
你老母生左你件撚樣就真係睇開d
你可能係
但同事主有關係或者將會有關係嘅人就唔同,識佢嘅人永遠都會有印象知道係事,同校嘅人亦都會知道呢個人發生咩事,將來認識嘅人/黎港大讀書嘅人八卦吓都會知道
就算還咗事主清白,呢件事呢一世都會跟住佢唔會分離到
無成本整死人就係你呢d 仆街
歡迎你去同個官講
簡單問一個問題
個官點判?
判完講一大堆學術詞 會唔會影響到個結果?
你咁叻 不如試吓去翻案吖

問多你一次 個官點判? 判咗嫁喇
太多post 追唔切
但 如果 係純粹法官偏信誠實證人
林卓停 當日有一早到元朗吹大雞
成世人就咁成為社會既犧牲品
你老母就死個陣,記得唔好返工,日日陪係佢床邊直到火化完
咁都可以開po
所以咪叫你返去睇post 2
哩單真係唔係政治case
讀Design交Assignment抄襲 再老屈阿Sir非禮
https://lih.kg/bGHkiiU
站著說話果然唔腰痛

如果發生響你身上 你都記得同自己講:不幸
睇憑咩證據判有罪
blocked
呢個post 出左=無出過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞