【連登 商業電台 光明頂 討論區(九十六)】

629 回覆
8 Like 1 Dislike
仲有亞洲太平洋戰線的慘重

一直覺得太平洋戰爭更慘烈, 班日軍唔投抗, 仲未計之前係東南亞嗰批, 國軍都應該好慘烈, 只係戰後政治原因, 無法留有完整紀錄
入去見有地獄梗幽默笑話
我地香港有派兵去倫敦參賽勝利巡遊
https://youtu.be/HB2gUT17Td8?si=h4CAds9sC8vbuTzx

轉眼80年,前代君王、賢者大部份已經離去,新人未見到有足夠能力抵抗邪惡力量⋯⋯
左膠當道, 個個掛住/被逼掛住講lgbtq, 真正邪惡勢力坐大, 我好唔樂觀
左膠,返工等放工,真心大鑊
共業。同傳說故事一樣,人類喺經過一段太平日子之後,多數會變得軟弱,睇吓人類命運會點
我始終覺得左膠只係少數, 大部份人敢怒不敢言, 而家feel到部份歐美想撥亂反正, 只希望唔好太遲, 怕D左膠毒已入骨, 最怕入左下一代腦, 咁就大鑊
今晚個嘉賓懶到出汁,好代表到公墓L
聽到都覺得成個白卡咁
馮生應該後面忍得好辛苦
仲有條友話前線低層員工要識打字都係一個技能… 屌
其實每朝6am報天氣條撚樣係邊個嚟
懶音勁到 把聲又難聽 講野又窒
仲要試過連續兩日將6:00報咗6:30
朱啟謙?
唔係 係報新聞前會有條𡃁仔報時
報完新聞再搵返條𡃁仔報天氣

好撚un耳 聽日錄低擺上嚟
以前見過sandhurst係香港唔係咁譯, 但已唔記得左
應該係operator,負責後台控制員工。其實依家聽節目會出聲嘅主持、節目助理都係成口懶音,試過聽完佢一句說話,全部都係懶音,要喺腦內重組
祝各位巴絲龍舟節安康!
https://files.fm/u/tpy3hkspm5#/view/34xjf9z9ug

就係呢條撚樣
朝朝聽親佢報天氣都即刻醒一醒

早上(sheung>sheund)驟雨較多
日間部份時間有陽光(yeung gwong > yeund gwond)
最高氣溫約(yurk>yurd)三十二度

尤其是個光字 真係聽到炆
痴撚線 其實我覺得要發呢啲懶音出嚟重辛苦過發正音,根本一啲都唔可以懶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞