【連登 商業電台 光明頂 討論區(九十六)】

629 回覆
8 Like 1 Dislike
https://www.instagram.com/p/C9t-OYdNdUb/

Wishing Prince George a very happy 11th birthday
today! The Princess of Wales, 2024
16歲輟學、37歲升格祖母 英國副首相谷底翻身超傳奇

countdown
阿紅都拎祖傳秘方抽水
牛津大學又多個名人畢業生, 比利時未來女王,
之後會去哈佛大學甘迺迪學院讀master, 同bowtie係校友
好在小王子唔識中文(估都係)又唔會上連登,如果唔係見到希魔兄呢個留言應該會好似中箭一樣

日日見住自己個老豆好似頭頂有個計時器倒數,小朋友返到學校都係把口唔收乜都噏,我估朋輩之間日日都有人肉鬧鐘提住佢
仲有啊爺嘅濃厚頭髮 小王子應該唔會好灰

最高指示?
咁嘅年紀仲咁多頭髮 算係咁啦吓
查理斯靠風力發電「年薪」大漲4億 利潤翻倍成長 威廉收入曝光
https://lih.kg/3747526

當年Charles仲係王儲時,已經唔收政府份糧,靠自己私人收入,仲足夠養埋兩個仔,唔知呢個傳統William有冇承繼落去
記得有睇過報道,查理斯III重做𡁵王儲時已經做好多幫助推動、發展好多本土經濟工作,用私人基金型式同皇家牌頭都有,係有幾好成績。人哋真係合埋口,做幾多都唔多人知。佢平日啲所謂‘慈善’、‘社會’工作只係面嗰浸,佢之後真係有心會放時間、放精神落去做。

我都希望現任皇儲有成績做到出嚟,早前佢好似都有攪回饋社會計劃,係出錢出力,其中一個好似係翻新舊區俾一啲無家者、低收入人士有屋住
基督教文明係咁嘅
最後一刻都畀機會你悔改
遲咗講,但中東同汶萊用蘇丹 sultan 應該會好啲?不過蘇丹應該同國王同一級
而且現代都冇話邊個勁啲(大公爵同國王、日本天皇同英國國王都平起平坐)
但我見過prince of monaco aka嘉利絲基利個孫, 向事頭婆行禮(bow), 照計兩人都係元席, 唔駛行禮先係, 唔知係唔係因為prince低級過queen。
不過呢個ig入面講king of belgium都唔係正確, 因為比利時reigning monarch係叫king of the belgians, 退位嗰個先叫返king of belgium
肥佬周都送咖啡賀攞金牌
NQ跌緊喎
新聞報升?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞