McDonald’s 個取餐制度好伏,幾時改?

235 回覆
21 Like 818 Dislike
下次投胎 改叻仔D
你同其他層FF咗分流版本出嚟

麥記有個點餐時間
等候時間計時
幾耐變紅色
佢係跟時間執先
唔係你地FF嗰個版本

最多係
你點咗薯條 佢未有所以未執到
而你後面無點薯條嘅餐就可以走先

雖然唔係做麥記
但都好肯定係跟叫餐順序

因為以前用麥當勞app
要分單叫餐先用到優惠

同一餐內容
係一定唔會後發先至

你FF少陣啦
仲有啲人FF以前叫麥記係快過而家又係戇鳩嘅
以前排隊加等野食
你一叫完就有得拎咪覺得快囉

但你硬食排隊時間、排慢隊嘅可能

而家根本預早10-15分鐘叫
間間唔同
但自己叫開嗰間叫多兩次都識預時間啦

你唔係新年打風呢啲時間
等一個麥記可以有幾耐呀?
又不如俾你搵埋茶仔kfc呢啲嚟比較
你搵一間 開名嚟聽下點高效法?
乜唔係得後兩個位先係次序
頭嗰part係邊部機落order咩
人性係中意呢刻遇到個問題 就搵啲理由合理化而家嘅concern
最容易就係拎歷史嚟講
而家最怕就係排錯隊 一排錯睇住隔離隊係咁去
應該餐廳唔會比資源去搞呢d啦
理論上你係第49個依然都係第49個時間出
其實無話慢到 只係第50打後會快左
咁諗會唔會舒服d
正確
淨係睇尾兩個number 就會發現係順序
我知號碼大小唔係最準嫁,但我係見到人拎張飛尾去拎野食上面個時間係遲我10-20分鐘都拎得先覺得奇怪
好難咩? 用1-01 / 2-01 / 3-01咪解決到囉
好似去百佳你條隊排左10個人,你係第5,突然有staff 過黎叫第6個人過去俾錢,咁你會有咩感覺

係嘅淨係望前面乜都唔知咪覺得一樣囉
但你留意埋身邊嘅事咪會發現唔公平
落完order先去counter比錢 時間係有機會遲
講到「存在即合理」,都可以咁多人正皮

比加超國安法存在又係咪合理?一定係啦
有咩奇怪, 又冇講明先到先得.
係你自己諗多左啫.
其實人地快過我, 我根本唔太care.我只care佢5-10分鐘內比唔比到個餐我.
去食m記, 都係想係5-10分鐘攞到餐黎食. 佢5-10分鐘比倒野食我, 我根本唔care佢地點運作.
我相信依個post大部份人都係咁.
咁撚樣就叫唔公平
ching 放鬆啲啦
商業行為vs政治體制
食快餐店就唔好咁高要求啦
咁都條氣唔順嘅,千祈唔好嚟英國,包你嘔血。
多人流分店, 用 APP 預先買, 好快顯示可取餐 。但去到都要等 新玩法
我比較唔明有乜問題

你叫3000蚊野排1號
人地叫杯雪糕排2號

咁雪糕有人手 直接出個2號 其他人就執緊你個1號
咁都唔得?
一定要執完你個1號先可以出2號?
同意
個number排第幾根本唔重要 重點係我幾時拎到食物走
你又做乜撚野
你係咪當上網9up 冇後果?
香港人就係衰格
原來食得多M記會變弱智,睇嚟大家都係唔好食咁多
又幾好喎順便叫埋大家樂改
真心我都唔鍾意啲單號咁亂
Sorry, Existence is reasonable!
唔用中文可能好啲!或者翻譯返做存在係有原因嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞