McDonald’s 個取餐制度好伏,幾時改?

235 回覆
21 Like 818 Dislike
咪係 咁撚簡單樓主個腦裝屎
只有未整好個包出唔到餐先會有佢先叫後拎嘅情況
張單應該有寫叫你睇邊部機架
睇左你個名已經唔撚使再睇落去
而家系統唔知係改左定係分店問題
顯示可以拎,但係d餐唔係未執好就係未有飲品
前幾個月仲係出number 就拎得
日本麥記用電話 order 個 number 係 M 字頭
講咗好多次,收錢就幾條隊,出餐就一條。
收咗錢,咪由得你等。
其實好簡單一句有咪俾咗先囉!

大家都喺度做嘢根本冇先後次序
咁樣嘅諗法,真係好Si
其實it was there嘅想法,唔一定錯晒
有時的確可能係自己問題
但世界係一直進步緊
有啲嘢合理,但係會存在進步空間
最伏係唔知叫到幾多號
上班區中午好多時預時間去到仲要等好耐
其次啲店員全部都係未出餐就係個add話你個餐已經完成
左邊螢幕取餐號碼出到856, 我801 所以預期係已經可以取餐。但右邊螢幕顯示801還在製作中,所以我先話會混亂。

當然可以問現場工作人員,但我見右邊螢幕有我號碼顯示製作中,同埋佢已經俾好多人圍緊問有冇有冇,我相信唔只我一個人覺得混亂
App 落單好似無得睇
真係好懷念以前排隊去到counter直接攞嘢食畀錢。。。。自從轉咗所謂即整食少咗好多麥當勞
掂, 夠哂中國香港特色
見樓主太on9,我特登將佢個餐遲啲出撚尻佢

利申:炸薯條師
會有,睇#19
順次序嘅話
你前一個要炸百幾舊麥樂雞
炸完先搞你張單 咪有排等
其實大部分人都係弱智,依家M記呢個出餐方式係慢過以前好撚多,以前一個take order,一個執order,除左沙律/雪糕/奶昔呢D,其他野都整定幾個放係後面,十幾廿秒執完一個order,忙起上黎個經理都會backup晒咁多條隊。
依家呢個方法就係浪費消費者既時間,M記可以節省人工同食材,以前每部收銀兩條友,依家一個收銀一個,執order兩三個
KFC咪咁
K號係自助機禁
純數字係cashier單
有號碼=/=有餐攞,之前有巴打解釋過金記係有時間內要出號碼,但人手安排執唔切餐但號碼照顯示,所以最後都要等職員叫先為準
Yes, 要進步 只係覺得某啲巴打諗得啲 ui ux太簡單
擺明人問題 顯示拎得係要條友去撳
以前都睇到條友操作,而家係見唔到
我明白你講嘅情況,但我反映個情況唔同。我估佢哋應該係重複用801-899呢組號碼,但用App 落單客人超過100個,所以有我講嗰個問題出現,可能2-3組號碼俾App 用或加到4位數會解決呢個問題
報左警
唔岩聽就弱智
你自己咪講出個問題所在
第一啲野要全部整定先
冇人order就凍哂
第二條條隊個速度都唔同
排錯隊就含撚
第三啲人迫哂係counter
果時多人既時候連邊條隊order邊條隊拎野食都分唔到
第四mobile app已經成為左大勢所趨
以前個模式根本唔岩用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞