McDonald’s 個取餐制度好伏,幾時改?

235 回覆
21 Like 818 Dislike
On9仔食個麥當勞都咁多問題唔好食囉
但佢講中左
你打殘體
你食飯未
係 中国呢隻字都係咁打
你唔係?
你真係太睇得起啲人,呢個世界好多文盲,唔會同你睇ABC,見到號碼啱就拎
依家個System咁樣分係因為queuing問題
存在即合理,嘗試多角度咁去諗吓點解要咁做
痴撚線員工 唔撚睇好啲餐仲咁串
我認同跟號碼無關,因為我試過類似情況造成混淆,我亦向麥當勞反映意見。

餐廳/部門:金鐘麥當勞
到訪餐廳日期及時間:今天早上8:45時
個案類型(讚揚/ 查詢/ 意見/ 投訴): 意見
個案內容:等候號碼重覆,造成混亂, 我今天在App 買了餐,號碼是801, 當我到達餐廳時, 左邊螢幕號碼顯示810 可取餐,我會預期801已經出了餐,但原來未出,因為右邊另一個螢幕出緊7xx 之後再又到返8xx, 之後才是我的801, 這肯定會造成混亂

唔係M記
車仔麵店等外賣試過有人偷麵
偷完先有另一個職員講佢無俾錢ga
你會唔會太睇得起樓豬
明顯樓豬淨係諗緊自己 就算好似你講咁樣加返ABC
樓豬拎住A飛 見人B飛遲過佢買又早啲出 佢一樣會開post屌
到時見到A出咗5個餐,B C唔叫,樓主一樣屌麥當勞係咪淨係出餐俾A
M餐
繁忙鋪可以等到你發脾氣
真呀, 放到汽水無汽 單都未有就整定晒
有咩咁混亂?你覺得有機會出咗 咪出聲問一句出咗
大撚把學生pt同mk仔hea住做,求其做完就算,反正經理要求佢地反工咁滯,最多出個冇撚用嘅warning之後一切照舊
係 又冇得取消
勁燥
就算同一部機嗌唔同嘢都有機會後嗌先上啦 個餐完全一樣都後面先上餐就話有問題姐
不如叫佢開間淨係serve你咪唔洗煩囉
好似全世界麥當勞都係用呢套系統 至少我係澳洲都係數字

呢邊啲KFC仲搞笑係你落單果陣自己入名 拎得果陣佢會叫你個initials 姐係你叫Peter Chan 佢就叫PC 咁

真心係外國生活過就知香港人做野已經算好有系統同效率 啲鬼佬仲低能
跟本就應該係出餐先撳NO, ON99咁係後面執餐果個走去撳,重點係佢自己搞掂左個包,放落個盤就當做晒
跟本就應該係出餐先撳NO, ON99咁係後面執餐果個走去撳,重點係佢自己搞掂左個包,放落個盤就當做晒
樓主就係認為唔合理
事實亦真係違反直覺
你就存在即合理 用家諗番個設計轉頭
所以這就是香港
唔使叫經理啦
一句 最後機會,你想報警話你串媒盜竊定你出過俾我算數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞