McDonald’s 個取餐制度好伏,幾時改?

235 回覆
21 Like 818 Dislike
1. 當我個# 係349,而家賣到去438
佢出餐可能有兩team 人整
咁佢地兩team 出餐就會係say 301-350 同351-400
所以我會遲過351-438拎餐

2. 手機order原來又係排後d
會後過現場用機落個d
佢個logic 係咪驚d人預早買野放晒係counter 無人拎
咁我知呢個logic 我咪再早d order
務求我一到間鋪就走得囉

點解唔可以簡單d 出餐跟足晒落單時間?
見餐就拎
無叫都拎
唔係分兩team人出,係唔同機配唔同嘅number
現金counter係1-100
點餐機A係101-200
點餐機B係201-300
手機app係301-400
同先後次序冇關
肚餓就入去拎
kfc 跟order number, 慢到pk.
m 記算好, 起碼staff 多.

你想快, 咪用外賣平台囉, 佢地特快
反正冇人check
所以都係會出現我係早落order 出咗隊尾number
但遲過人拎到
run 左咁耐,凈係得你有問題
點都會有呀.
例如你個餐有薯條, 但仲炸緊, 咁咪其它人出先囉.
世界圍住佢轉
呢d 我明呀,但我就係等緊期間會見到同我食一樣嘅野,但個時間係遲過我唓
可能無人食得夠我多,所以未留意到個問題
攞餐順序同no大細完全冇關係,淨係同你點嘅嘢食熱門定偏門/份量多定少有關
結論
樓主係弱智
教唆他人犯罪
正常呀, 做過執餐都知, 都係是但攞單執, 唔會理你先後.
同埋執餐可以多過一個人, 執你單果個又可以慢過另一個
其實點解係叫點餐 取餐?
歧視我散叫?
你都好撚香港人吓
1個情況我好耐以前試過

即係假如而家有01~99號等緊

正常係01->02->03->........->98->99

但係太多人等緊佢就會係中間(或者前少少)開多一條隊:
A隊: 01->02->03->........->39->40
B隊: 41->42->43->........->79->80
等冇乜人再變番1條隊: 81->82->83->.......98->99

如果樓主係39號,就會慢過41~78號攞餐

不過以前係超繁忙時間先會見到,同埋唔知唔同分店一唔一樣
之前追出餐KPI一出單未執好已經do取餐
應該俾人屌撚完
依家發脾氣,出餐就掉晒係枱面,唔do取餐
又係要你去自己搵去問
見有人拎走個餐先拎單去do可以取餐
出單->執單->執完do取餐->掉枱面
咁簡單既SOP都做到弱智咁
餐作量詞,表示飲食的頓數,名詞,表示食物、飯食。
唔係套餐個餐
你試下將點餐 取餐 換做另一個量詞
成日覺得好人多會偷餐
唔使改 其他餐廳咁嘅客量一早瀨晒屎
幾改返落完單55秒內就拎餐俾錢走人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞