其實有無法例都好,大家都可以自發做環保工作

215 回覆
56 Like 251 Dislike
自問都唔係一個浪費嘅人

以前寫字溫書寫到張紙滿晒先唔要,重要拎去鋪垃圾筒

外賣餐具剩返會儲起再用

屋企掛牆扇用咗3x年殘晒都用緊

前排重傻到想拎舊電去電池回收箱,點知地鐵連個回收箱都冇埋

重有更多不能盡錄

但而家睇住啲環保惡勢力不斷搞鳩市民,得寸進尺

我想保護環境,卻沒有人保障我的日常生活

所以決定咩都唔理,想點用就點用
講多無謂
我哋會用行動,一步一步將鍾芯豫綠領行動班垃圾送落地獄
其實可以點送佢哋落地獄
鍾芯豫鋪哂路之後入局做官啦喎
做到咁都係環保撚?
要點做先夠破壞環境
吓 做乜益啲有錢人 你戇鳩㗎
沒配套點做,有唔關管商店,無論要唔要餐具都先收咗錢先,堂食飯量多到三四人份量。全部唔要都無得平。
你老團隊生左你出黎就真係唔環保啦
老母生左你出黎就真係唔環保啦
啱呀,我晚晚同條女埋牙果時都係咁講
出街帶個環保袋
麻撚煩要帶多樣野
買車之前諗吓係咪真係有需要
冇錢,呢個好易做到
鋁罐飲品代替膠樽飲品
想飲邊樣咪買邊樣,邊樣抵咪買邊樣,限制自己選項,傻傻地
膠樽拎去回收機回收
浪費腳骨力,有咩著數先
拆得出嚟嘅鋰電池唔好就咁掉落垃圾桶,拎去回收桶
同上
生活唔好過量食肉
咁為左自己健康都唔應該過量食肉
平時節日諗吓係咪真係要送過度包裝嘅禮物
一向唔包
冷氣平時唔使開到殮房咁凍
正常人都唔會,除非開到20度左右都叫殮房
可以關嘅嘢就關咗佢,減少耗電
慳電費
去海灘去行山,唔好留低垃圾
呢個係公德心問題,一向都唔應該咁做
我都想知,其實有咩方法,我都好想送呢班仆街落去
屌你老母 要基層環保抵消月球人浪費?
班環保撚有冇糧出?有冇開冷氣?
環保完係咪會轉工?定永遠搵野黎搞環保r生意?
咪係 麻鷹唔捉 捉雞仔 屌班環團老母啦
環保咁撚好搵仲點會轉行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞