其實有無法例都好,大家都可以自發做環保工作

215 回覆
56 Like 251 Dislike
邊間工廠有咁做,去1823佢
無可比性? 你講環保係共同努力 可來有分可比性?

講成效
上面有人提到 市民佔10% 工廠/企業公司佔90%
咁用10倍既時間解說有咩唔啱
定係你無能為力去工廠/企業做解說?

你做到先講野啦,而家4月1日政府開始試推行
政府自己都未做到
你說服到政府做到/大財團做到
先搞小市民啦
某啲工業區成個區都咁做㗎啦
離地撚第一日認識賤民生活日常
原本都帶環保袋 不過反正而定都要淘啲膠餐具 就淘埋啲袋呀杯嗰啲 方便好多
你真on9架wor.
你係咪確定1823係會做野?
講真啦,唔好成日自己幻想到呢個世界好黑暗,然後NPC識咁話啲工廠都衰啦你唔管吓佢,其實唔係好煩㗎咋,你知邊間,報去1823等執法部門會做嘢

唔好喺度空口講白話
污水派放嗰班友已經算識做
無牌食肆先癲 直頭會兇鳩啲公務員
你覺得要10倍, OK,咁點樣為之10倍?依家做緊嘅係幾多倍?講到尾都係你講feel…你覺得呢間係五倍,人哋個feel覺得係20倍,點樣可比?

或者依家做緊嘅有啲乜嘢係針對大公司你又知唔知?淨係成日覺得冇做嘢冇做嘢….
唔好空口講白話先,講吓係邊間工廠咁唔應該做污染鬼?
咁去唔去得旅行
噏乜春。就算全港最窮果80%減到唔撚用,都會因為其餘果20%富人嘅碳排放而超晒標
換句話講,即係我地用同唔用對環境影響都係negligible。窮人嘅資源本身就好少,個%根本唔足以影響到數據。
你班環保撚個心真係為環保就去保米埔去大澳保中華白海豚啦,起高鐵菜園村起港豬澳果時你死咗去邊呀屌你老母
離地撚第一日知世界好撚黑暗
咁搭巴士同的士/私家車已經好唔同
一見到意識形態呢四個大字 就知你係反駁隊發言人
咁你講下有咩方針 係針對緊大公司/企業
人哋喺隔離環保少女個post到幫鍾小姐駁鳩大家係用「我」嘅
未來高官嚟㗎 洗撚做反駁隊咁cheap
對乜撚野抗
明明商家/財團做環保先會真正環保到
佢地一日造成既污染
比一般市民造成既污染大成萬倍
但係隻魔爪永遠伸向我地市民度
政府要環保又唔比足夠配套
淨係識罰錢/禁用 叫人點服
近幾年已經睇到 市民愈係反感
政府就愈要大力推行
幼稚式威權統治
又係你話1823做野
我想知佢地會做咩啫,問多兩句都唔俾?

你叫人環保
工廠邊間 嚟個點好似係你講起
而家又用嚟話人?
最後一代 理閪你 屌你老母
樓主淨係叫市民環保
問佢有咩大財團/商家措施,就一個都講唔出

(多圖) 突發! 環保少女倡留港減碳排放 被爆到南極旅遊 鍾芯豫:「係生態考察!」
https://lih.kg/CixPeaX
#555 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
上邊係討論緊鍾小姐到底宣傳緊乜嘢,我個回覆係想講假如有人上山做咗環保工作影響有乜嘢問題
所以咪建議樓主出一蚊個囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞