其實有無法例都好,大家都可以自發做環保工作

215 回覆
56 Like 251 Dislike
樓豬嘅智商應該夠人自發𨳒你個老母閪
枯井久逢甘露嘅感覺終於感受到
樓豬老母有福了
容許安樂死
一邊撕Watsons招紙做場show出嚟,一邊提倡立刑法令香港人有機會被罰款被判監,你同我講冇問題?你嘅personal branding係建基於好多人嘅損失

我真係忍夠依啲環保撚。絕大部份嘅環保撚都係為自身利益做啲損害他人嘅行為,仲要打住正義旗號喺度''教育''人,提倡用法律限制人,懲罰人,仲要係刑事法律會令人坐監會留案底

你係佢本人又好,你係佢請番嚟嘅PR又好,你依啲仆街環保撚最好早日死全家唔好留喺香港獻世。和合石都唔會收留依啲仆街
1000%讚成!!
呢幾點一直都有做開
冇嗰樣整嗰樣先係保環
正解
出街買一樣嘢要一個膠袋,返到屋企就掉

車想買就買乜都唔理 為加劇廢氣排放盡一點綿力

淨係買膠樽飲品

膠樽儲起

鋰電池儲起

淨係食肉,食到嘔

會再包裝啲已經包裝咗嘅禮物再送畀人

冷氣開到可以同啲凍肉一齊瞓覺

盡量將所有唔需要開嘅嘢都全部開曬

去海灘去行山,

再隨處拋棄之前儲起嘅膠樽同鋰電池
樓主咁做同立國安法及廿三條之後再叫人自發擁護中國共產黨有乜分別?
你唔想講餐具果陣就話唔好講,你想講果陣就可以"順帶一提"

係咪全部環保撚都係咁,自己做到果陣就唔比其他人做,自己做唔到果陣就自己鍾意就得
以前有做,依家發覺為人做嫁衣,哩世唔再做
d 草生得好地地就剪左佢dum 去堆田區
做咩假定我地好想聽到你呼籲?
不知幾想你地全部收皮 耳根清淨
上面14億愚民 只要維尼一聲令下唔準用膠袋 否則罰款
效果仲大過係香港搞環保
而且肯定有人繼續用袋 罰款又可以補充國庫
環保撚呼吸少d 就已經對環境出左一分力
盡量揀油渣車 慳返啲油錢
唔理咩都好紙餐具飲管係最on9嘅所謂環保發明

拎郊野公園d 地黎做堆填區
好在你唔係住日韓台
南極可以去
球場:大公司一日用既水等於我灑幾十年既用水量
大公司:乜乜乜公司一日用既水等於我幾十年用既水量
乜乜乜公司:......
所以冇人需要保護環境
樓主講得啱,環保唔係比賽
如果有兩個搶劫匪
一個搶幾百萬, 一個搶幾百蚊
係咪一日唔處理搶幾百萬個個就唔洗處理搶幾百蚊既搶劫犯
忽然好明白d差佬做咩唔做細單案,原來要投入資源處理晒d大既先
但無做嘅人更多,依加就係要鼓勵回收
綠在區區唔近我
平時會去屋企附近個 綠在區區 流動回收點
(每週定時定點嗰種回收街站)
發覺越嚟越多人會自發回收 排哂長龍儲分

有興趣可以了解吓
https://www.wastereduction.gov.hk/zh-hk/waste-reduction-programme/greencommunity#recycling-spots
明目張膽嗌獨立
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞