「五月之約」五月天 [ 回到那一天 ] 巡迴演唱會 2

1001 回覆
5 Like 44 Dislike
見到阿信寶貝當然失禁啦
啱啦要人紅館攪,開得少又要比你地屌買唔到飛,開得多又屌人爛聲,既然而家有戶外場,開少啲場次,可以多人入場啲,又可以有多啲時間陪下屋企人,舞台效果又完整啲,係人都識揀啦進步下啦香港人
好撚癲
現實確實係咁,如果自問係care 呢d 野,唔睇好合理,我欣賞你嘅決定。
5月之約已經變左marketing 好耐,唔好太美化件事,認清現實吧,你不滿嘅點,以後都仍然會係咁。
介意就咪睇,冇咩所謂就繼續睇,就係咁簡單
同埋我只係由09年開始每年都睇好多場甚至全勤演唱會既人
我都係09開始睇Live
不過體力同財力都做唔到全勤

愈係經歷過以前,愈知道而家變左幾多,但我已經接受左好耐。入坑係因為佢地嘅歌有共嗚touch 到我,入場為左聽下新編曲感受舞台效果,就係咁簡單。

阿信d 鄉土情話聽左咁多年都麻木左,即係一個男人講足十幾廿年既情話,你都係唔好信佢 如果仲寄望佢好似啱啱拍拖果時,唔知話你天真定傻好。
個時最貴都係680你岩呀 佢d情話對我黎講真係無乜用
而家真係年尾去台灣玩順便睇一場跨年就算
係呀 我太太都鍾意台灣場多d 香港真係睇情懷
其實好多人屌戶外場都係屌緊主辦無任何對天氣情況嘅應對方法同安全措施
最後仲要係揀最唔make sense每半個鐘update一次
1915預定開場時間講到1945呢個閪方法
同埋最on9揀賠機票酒店開左先例落唔到台
如果佢嗰陣早啲講埋 除咗天氣因素仲有舞台機關要安檢所以有機會延遲
啲人可能都冇屌得咁勁
其實真係 未有任何意外係佢地同觀眾好彩

提返紅館都係掛住當年個場細細地幾close 氣氛同戶外場都唔一樣 各有各好
無乜大陸人 佢地未紅未唱到麻木仲可以玩下special嘅回憶啫
大家都知咩市況個market係咩人多
知要玩大舞台 唱少啲 經濟效益高啲
五月之約係marketing大家都知架
你可以話我地又要睇又要屌 係我地on9 我地認真就輸了
但浪漫化五月之約嘅係佢地 咩香港係佢地第二個家 又咩雙向奔赴
高舉不忘初心嘅都係佢地 成日想玩情懷講回憶嘅都係佢地
而家都係屌下主辦安排 屌下佢地食相難睇
十幾年fans圍下爐感慨下佢地愈來愈講一套做一套
屌吓自己覺得唔公平嘅嘢啫
喺高登連登五月天post傾咗咁多年 大家不嬲都係圍爐屌下五佬同時間都買飛睇show架啦 好似係

利申10年開始睇 呢兩年唔喺香港無份睇其實最唔應該喺到多多口水說三道四
大家屌得細力啲
台灣場都係戶外搞 但人哋往往所有安排配套都比香港搞得好好多

所以依家真係寧願去台灣睇 好過hk

仲有其實好多人嬲嘅就係香港好多fans心諗陪撚咗咁多年,諗住可以有機會點下歌同佢哋互動吓,不過仆佢個街全部都淨係點到大陸人 ,咁你話啲香港fans 點諗
我覺得最大問題係之前有人做壞咗規矩 退票又賠酒店有賠機票
淋少少雨ok
淋大雨喎
果陣係黃雨加雷暴警告
咁惡劣嘅天氣下就真係無諗過喇
點解會失禁
唔知由幾時開始,做五迷就唔可以俾負評,講多兩句都要俾人話又要屌又要睇、咁多不滿可以唔入場
一言不合就撻年資同大對方有無睇過演唱會
就係因為追咗咁多年,睇住佢哋變,先至咁深感受到開聲講
明明不忘初心、不對自己妥協,都係呢五個人一直講一直教嘅

市場取向、經濟效益,呢啲嘢係人都知,利申雖然我都好掛住紅館嗰種close,但都明白回不去了
只係今次明顯主辦安排有問題,同埋佢哋擺明車馬話你知對香港五迷嘅喜愛只值得一句空有軀殼嘅「第二個家」
結果而家拎出嚟講吓不滿都要俾人屌話唔夠愛
有好多時根本分唔到大陸定香港
唔可以怪晒佢地
唔知係咪我年紀大咗,佢啲話以前覺得感動,而家覺得好油膩
就黎要曬埋演唱會飛
同埋只可以講班大陸人真係買晒前面既飛
不過我覺得佢地都好想點到真香港人
但點錯左 又唔可以講到明我要真香港人
同埋有啲大陸人好撚醒 啲應援係寫繁體字
點錯都唔出奇
同感
第一次第二次感動,但係係咪去到第十次都仲會感動
今次用呢啲油膩說話黎安撫歌迷去接受好多唔妥當既安排
我其實反感多過接受
真!
做五迷就要做盲粉?有意見就唔係五迷,唔鍾意就唔好睇?
咁唔理性先可以做五迷既,咁我真係做唔到
同意你個句,就係因為跟左佢地咁耐,見佢地變到而家咁先感受仲深
愛唔係佢地做乜都要盲目支持
尋晚入場真係安排得最差嘅一次我懷疑有啲冇飛嘅人混咗入場添
香港場
我5月3果場睇
真係有好多大陸人
我坐zone c1
前左右都係大陸人
得後面一對情侶係香港人
安排真係好on9
落雨又行雷淋咁耐都入唔到
一聽到開場聲啲天龍人開始推撞
有乜用啫 入面都未放人
結果入到去已經完左第一part
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞