「五月之約」五月天 [ 回到那一天 ] 巡迴演唱會 2

1001 回覆
5 Like 44 Dislike
唔排除有歌手係
但五月天演唱會 睇足咁多年不嬲好多人跟住唱
好正常
見大家咁投入反而更開心更high
全部都無人跟架喎
睇band show冇人唱,咁果隊band好極有限
其實尋晚佢哋已經係揀繁體字嘅
點知個牌前面係繁體字 一反轉係簡體
D大陸人好古惑
公道啦,真係好似要為你班香港人特登開紅館咩人地呢個主題擺明玩特效,而家有戶外場,場數開得少啲,錢又可以搵得多啲,效率好咁多,如果要開紅館,冇十幾場都搞唔掂,人地都有屋企人要陪架,有戶外場下,邊會同你留成個月係香港呀
果張刮刮卡
台灣人愈來愈唔like 佢哋
咪轉去大陸market
始終多咁多人
19moment 咪又係咁
一擰轉廣州我真係屌咗出聲
我覺得跟唱冇問題 五月天演唱會係咁
但係遇著個唱得大聲 但走曬音既真係會嬲
周董咪又係咁 在商言商,人地大陸市場咁大,就佢地好正常嘅事
懷疑佢地文盲
最撚嬲石頭話唔係香港人就唔點 陳生: 讓他當一天的香港人
個個都跟唱架啦 全場都跟唱架啦 大家都明
但嗰個男仔簡直好似喺我地耳邊唱~
唔係都唔會有人叫佢佢細聲啲!
希望下星期可以俾佢哋點中我整既唔好再點大陸人
係囉 香港場應該比返香港人點
大陸場就點大陸人
不過我諗佢哋都知
仲有想講 覺得孫悟空個動畫柒到無眼睇
開戶外無問題 但既然要喺五月雨季搞
(嚟左香港咁多年 當年都叫陳阿信做雨男 無理由唔知係雨季)
香港場戶外落雨亦都唔係第一次
主辦相應措施就淨係派雨褸?

戶外場唱少幾場人多啲 搵錢爽啲佢地又舒服啲
紅館嗰陣香港人都爭崩頭
難得開大場開迪士尼(唔討論疫情後 淨係迪士尼嗰兩年)
香港人實名一行嘅quota都無
但大lot大lot中國人專屬團購飛落黎睇
點歌就變成愈來愈多中國人 無香港人份

更加唔洗講今次退飛退埋機票酒店

中間仲有好多原因嘅 包括愈奶愈勁
疫情影響 本身間公司淨係可以靠五佬養 同時簽埋怪物星人再燒錢狂捧
所有野都相關 要屌真係唔淨係屌特高
今晚得一個係香港人
什麼歌果個牌個來字都係殘體
班大陸人似有團購?琴日好似返左大陸咁勁多大陸人
我都唔明佢哋個電話駁左上衞星掃到咁多飛?
之後唔知有冇機用啟德個主場館,坐到50000人落雨又有天幕
睇完今次
應該唔再睇
講真今次有啲悶
果條女睇樣都知支那人啦
尋日聽到Energy簽左相音就心諗咁睇唔開
紅館作為一個演藝場地其實已經唔入流

座位小硬件有限制 個個都望下年嘅啟德體育園可以令香港有番個 「巨蛋」level 場地
今年唔肯定 但迪士尼嗰陣肯定有
迪士尼嗰陣 諗住大場易買飛啲
但第一次香港戶外 當年啲media瘋狂吹奏一生人至少一場五月天又盛
仍然好難買飛
同時間俾人發現咩愛稻草網定唔知咩有中國人團購
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞