「五月之約」五月天 [ 回到那一天 ] 巡迴演唱會 2

1001 回覆
5 Like 44 Dislike
今日演唱會安排差到咁
相音/特高fb 都仲可以有啲人係度死撐護主
講乜野行雷落雨睇仲浪漫仲倔強,主辦單位辛苦了乜乜物物
呢班五迷無晒理智,真係好嘔心。

今晚行雷閃電橫風橫雨,入場混亂你推我撞
無意外發生真係純粹好彩
相音/特高你搞得演唱會就要確保件事運作順利啦
要佢地俾返個交代今場既觀眾真係唔過份
有啲盲粉多餘同過度既體貼真係令人覺得太over 同虛偽。
有預感之後個幾晚無論天氣幾差都會照開
最多中途腰斬,咁樣起碼唔洗退錢
到於啲觀眾散場有幾狼狽同危險已經不在考慮之列
搵錢仲有咩原因
依家d內容同普通tour 一樣唔係仲信有5月之約

利申:今年有買飛睇
完全唔顧及觀眾嘅安全
好反感
然後有班人就會同你講唔好入場根本理性小小既人都知今晚安排根本有問題
其實由半個鐘報一次已經好痴線 我本身預佢好似五一咁最遲五點會公佈
我理解佢五一唔開退錢可能係覺得天氣情況許可只係機件故障唔開係佢地責任
但今日完完全全係天氣問題唔係佢地可以控制就算唔賠都make sense
講真佢地點做都會有人屌 但今日照開真係最不負責任既決定
好彩就話無出事者 一個唔好彩有咩事可能唔係賠錢就解決到
睇翻特高下邊啲留言,
原來今日7點先開閘比人入?
無錯,係好不負責任
無論對觀眾,五月天,工作人員都係
係呀 差唔多8點開場
但個陣出面仲有勁多人未入場
好多人都miss左開頭幾首歌先入到場
係好有問題,去到最後一刻仲係盤算緊場show點樣係天氣惡劣下繼續,好明顯係想拖延時間,搏開場之後天氣會稍為好轉
8點15仲係門口逼緊 Miss左幾首歌
然後早兩日又俾自己開爛咗個頭
今日取消冇保險包底,係自己嘔凸
除咗張飛,仲要加機票酒店
諗住駁天氣變好,點知結果大家有目共睹

閃電嗰張相小癲
免費舞台特效,有煙花有閃電
Errrr 五月天演唱會係咁㗎喎 你唔投入 要人地都唔投入?
吓 好撚正worrr
認真,個安排真係好撚差,今次好彩主辦賭贏咗,開咗場後開始細雨停雨,賭輸咗嘅又腰斬?又唔一早放人入去,第一次見演唱會開始咗,場外仲係咁多人等入場
怪物星人根本就係將4條捧極唔紅嘅女夾硬整隊組合出黎,但本質根本冇變
仲諗住重新點人,舊年都係咁陳生做乜9
得罪講句場show 而家愈來愈似
早兩年mirror紅館嗰個concert

由未開show去到開幾場不斷有啲小意外 開始有各路觀眾/工作人員屌主辦唔顧安全

當然主辦為咗搵錢繼續場場都照開最後一單大嘅意外 就足以令成個演出/ 主辦/ 五月之約收皮 (至少喺香港人眼中臭朵
一陣,然後冷處理一年後繼續搵錢
尋日大雨雷暴仲舉行係有風險
但我唔明點解大家咁抗拒戶外中環海濱
我自己覺得band搞騷點都係戶外好
而且紅館企其實好危險,而且勁難買飛
運氣既野冇得計
最危險既日子比佢搏過左
跟住衰極個天都唔會差得過之前
但安撫大陸人有咩問題先,人地確實係fans 多錢多,在商言商個個都識揀

講到底,係你地仲唔肯接受現實,將不必要嘅夢投放落去。
都係果句,過去就係過去左,佢地永遠唔會返到去以前果個時期,人地就一直前進緊,而你地仲停留係個夢到。
人地就繼續場場爆滿,而你,都仍然會買飛入場(最可笑係呢點)

我明你地心態,我有frd 資深過我迷過我,每年都例牌發文屌呢樣果樣,但從未見佢缺席過一年。

如果我係好似你地咁多不滿,已經唔會再買飛入場睇,飛已經貴左幾倍,又無大型主題又無新專輯,有乜誘因入場睇?
原來今年冇左冠名贊助,睇黎特膠再延遲真係會仆街,五月天金主出得一次錢未必肯再出多次賠畀粉絲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞