「五月之約」五月天 [ 回到那一天 ] 巡迴演唱會 2

1001 回覆
5 Like 44 Dislike
為你寫下這首情歌
見坤達呢幾年撈得咁掂 諗住繼續用放手賣情懷賺多筆掛
笑死尋日個ig post comment: 台上面兩隊加埋400幾歲
舞台效果一定好好多,但應該會睇唔到佢地個樣
以前紅館好處係夠細,氣氛好,睇得清,壞處都係太細,舞台簡化左好多。
中環呢個場係舞台又差,人又睇唔清
垃圾主辦
覺得5525好睇過三好 幾鐘意中間逐隻碟唱果part 同埋有復刻以前既衫
三好係咁講covid又大愛好厭
啲大陸人好黑鍾意什麼歌呢首on9歌
好撚鍾意
同埋有樣野讚就係轉眼d片都幾好睇, 今次條新片都睇到眼濕濕
香港就係fans 少,場地少,人工貴租場貴。
呢d 都係客觀事實,你唔忿氣都要認,奉勸大家認清現實,無天龍人隨時香港場都無埋。

淨係仲係香港開show 呢點已經唔係就晒大陸,佢地而家大把人要養,永遠唔會返到去以前啱啱黎香港果個時期,過去就係過去左,得你地仲停留係果時。
無盛夏光年稱得上好睇咩
3好根本就係比啲街客打卡
覺得轉眼次次都係呢個套路
利申有濕
我都有 但ending無啦啦變左五佬都幾突兀
其實唔係魚唔魚蛋論,而係退埋機票酒店真係做多咗。
佢哋嚟香港開演唱會,只係需要對佢哋有無開得成個show負責。唔能夠如期開到show要改期,俾人揀退票已經盡咗責任。
演唱會以外嘅錢,理應係消費者自己決定承唔承擔、承擔到幾多,而唔係捆綁落張飛度要演出者硬食,更何況今次班人唔係買緊旅行+演唱會package。
你可以話五月天錫fans先出呢個offer,但錫係咪代表連無理要求都要滿足埋呢?
嘈唔一定係因為得唔到著數先屌,都可以係因為覺得件事唔合理而出聲。
講真要佢哋拎錢出嚟退機票酒店,我寧願佢用啲錢嚟整返好個台,或者之後做下新歌新巡俾我哋聽同睇
我都覺唔洗賠到咁盡,但做幾多係佢地自己選擇同自己承擔,入場嘅人蝕左d 乜?

上面d 人都係屌佢地居多,錫fans 賠錢又話人奶大陸,唔中止演出又話罔顧安危,即係今晚呢場得香港人睇無大陸人?人地大陸果場就賠錢,我地呢場就繼續開show?
人地評估過衡量過繼續開show, 順利完場就話人好彩賭贏左。
到真係cancel場,要賠錢俾人到時又笑鳩人奶大陸正on9 仔。
其實最撚嘔心就係呢d 人。
而家佢地真唱定咪咀
同樣都係不可抗力因素,20年桃園場要延期,都只係offer退票。咁點解今次要退埋機票酒店?
個退票電郵仲要用163.com嘅電郵,target係邊個都好清楚了吧
講到尾其實都係安撫班大陸人啫

淨靠香港fans撐唔起咁大個場可能係嘅,但我諗好多人失望嘅位係佢哋喺香港場偏心大陸fans偏得太明顯
尋晚睇 覺得係真唱
陳信宏獎勵多幾下轉音比大家聽
唔靠大陸香港點開咁多場 當然你可以話你咁咪開少d返紅館開
但佢哋成間公司要養一把年紀石頭移埋民 仲會唔會咁樣做
要返大陸搵食就唔可以得罪佢哋
有無懶人包今日發生咩事?
點解咁多人不滿?
咁佢哋返大陸開咪得囉,做咩仲要嚟香港開
真 果下touching左
的確係賭贏,冇人知會唔會中途更大雨或者行雷更頻密。如果延期取消班大陸哩實屌到拆天,有左先例賠老本都似,而之後改期又係滿足唔到所有人。

權衡利害真係放手一搏,否則4.30都唔駛提早完場,大家都係黃雨同雷暴警告生效中
比起上年,5525已經算好好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞