痴撚線 model 3減到25萬

753 回覆
918 Like 20 Dislike
慢慢幻想啦。上個月仲入緊25個幾,今個月已經 26個幾,電費都搞幾耐先會加咁多
我都放棄其中一部油車,出電車代步算
會揸長途, 電車不了
啲油撚日日盼望幻想電撚俾政府車廠割韮菜 點知未等到果日自己已經日日俾人割
佢地會話咩減唔知幾錢架

不過又要等指定日子
我仲有部油車, 不過而家一落到去車場望左一眼都係揸返部電
政府已經講明唔再起新油站, 舊油站就轉營做叉電

而家新發展區入油係無叉電咁方便
最基本天水圍, 都係得屏廈路嗰面先有油站, 入到市中心係無
啟德又係, 叉電位多到你鐘意點泊都得
香港有幾長途,你講黎聽下
真,以家諗返,唔係泊車唔洗錢都廢時own 2部車
日日就慳腳踩到星期六日等優惠
黎緊部電車到係屋企差埋電先2-3毫子一公里
之前25個幾係用緊 $1.4,而家要1.5-1.6
揸3-4年都夠冚返條數
咁就緊係唔係香港啦
減乜減物都唔會平得過有私家電,除翻大陸入92油先有機會得
所以放棄左,用翻慢行最穩陣
不過我又未試過捲
你計大陸都係電費平啲

大陸繁忙時間都係個幾一度快叉
香港貴3倍

私家電而家獨立電錶好似做緊1蚊? 如果計家用都成個半 (仲要累進制)
On99 ,自己又講緊中港電加價,而家就話唔係香港
九唔撚搭八
電動車獨立電錶其實唔慳得幾多,同埋政府真係要割韮菜易割啲
錯啦,油費都有消委會競爭法監察住佢地會監管唔同油公司所定出既價錢,萬一發現有或一定價或者合謀定會,必定付諸法律所以呢方面油車又贏一仗

你說得對, 一定係間間公司都咁啱set $25.09

你可以話優惠唔同, 不過啲優惠都係要玩鳩你一獲咁解
shell 要入25L
Esso 500 送120
加德快要搵能源大法coupon
* sorry 太耐無入Esso, 原來玩到送180
香港充電位都追唔到電車增長,有d區一到假日個個鬥早去罷位差電
果啲係咪多數免費充電?
講到油車唔洗比人割韭菜
油車比人割撚左咁多年就扮痴扮傻
香港入98,人地外國入92/95就得
政府收地稅又扮睇唔到
比人割左咁耐,仲要眼紅人地電費,想政府幫手割韭菜
聯大:Tesla減幾多我減double!!
油撚每公里愈貴愈威 如果計果啲都走哂去搭巴士

點會有人走去要優惠
要交租, 不了
汽油撚通常都人傻錢多

入緊12.2 V power

大西北黑油
鬼油信佢vpower?
我夠知
洪水橋
有啦,都係平過油站3份1咁多
同電車比根本冇可比之處
我部佛就入緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞