痴撚線 model 3減到25萬

753 回覆
918 Like 20 Dislike
支持大家買多啲,日日返到屋企開youtube都有爭電位街霸睇,諗起都正
試車先諗 聽日約左去試
但做0息個陣就唔會呢口價啦
日本同英國賣嘅都係左軚版嚟
香港雖然左軚都渣得,但要中國牌
所以佢冇喺香港賣咋嘛
其實tesla真係良心企業
比晒錢未攞車,今日問竟然可以退返錢用新車優惠買,反觀Ioniq 5單野高下立見

仲要Keep住有新技術,新野同造車技術提升左,之後降價。你望下BBA依10年同一款車加左幾多? 隔幾年轉下樣Facelift完就算,BBA同一款車10年過去0-100有有快左1s?

難聽D講油車就好似Nokia 咁,十年如一日,打到電話就叫到交差,仲愈賣愈貴。Tesla就好似Iphone咁不斷有野進步,新功能。 真心依個年頭40萬樓下除左智商有問題諗唔到點解唔買Tesla
英國賣既都係左軚黎架喎
毛利率由頂峰2022 Q1 29%跌到今年Q1 17%
而BYD 小鵬 蔚來 理想 Rivian都仲係賺個位數/燒錢賣
但呢幾年嚟Tsla生產成本係不斷降緊
所以其實減既遠唔止紙面上既12%
Tsla呢幾年炒人+鋰價暴跌+電池同生產技術改良+唔頻繁換代拉長產品週期攤開生產線成本等等
出嚟既利潤都減價比曬消費者
本身兩年前一台3賺你9萬5
依家得返42000
所以油車 只接二手/ JDM
抵到傻又唔洗受氣
分分鐘年尾lr 25
sr20
大陸車依家個價食水好深喎,大陸10萬內都有交易,但香港賣緊2x萬
tesla就兩邊差不多價,香港仲平d
3.1秒 桶椅 adaptive避震 包圍 新鈴 靚呔 靚brake range多啲 AWD
有閒錢就實p版 都係多14萬 自己改幾樣野都唔只啦
仲要而家最舊款model s 仲keep住有ota
真係cls
真係多謝byd
宜家tesla同大陸車鬥
消費者最開心
25 萬一部 Model 3,那班用差唔多價錢買 Atto 3 和 MG 既人唔知有咩感想

ioniq 5單野
落咗訂加價谷你俾 一係俾一係撻你訂 。。
高下立見
以後錦蟲代理或韓狗野一律免問
同大陸差一個double
愛國稅係要俾下
何來企業
呢部仲有得減 放長雙眼
而家大陸賣緊幾銀
起碼減到平過架海豚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞