安達臣道冧天秤 精進時任項目經理涉誤殺被捕 將被落案起訴

430 回覆
196 Like 8 Dislike
醫生果啲通常院方出個通告話唔小心就完事。
大判
諗多左
真係做個個係最細個判質
大到細隔左幾層
個d負責簽紙同收錢only
如果個PM係簽AS,地盤出事要負責走唔甩
後面果d,等個PM落埋口供,
對齊身份逐個黎啦
邊個賠償?
查咗咁耐先拉個PM
可能有證據顯示條友係呢單野落咗好多order
仆你個街住麗晶
班醫生唔撚洗拉? 佢地唔撚高人工? 你乜撚野Concept
如果個PM 揸住雞毛當令箭 就好笑了
叫人做野得把口
唔係拉安全主任?
終於有人要負責
係唔關PM事 但點都唔撚會懶到去client啦
點解拉pm你問差佬啦
設計有問題驗果個點會知 佢淨係識同負責驗 實物跟倒圖就唔理
不過咁講 應該係咁多環都出撚晒事 個個都超標2-3倍 連安全系數都cover唔倒 最後先會咁嚴重 利申9估
依家話比你地果行知
外判 唔會責任都外判
首先你要分清楚, MC先係起嗰個, 個場有咩問題梗係關佢事啦, 關佢咩事?點解拉佢?我9知咩, 你問差佬啦, 我淨係話關AP L事之麻, 點解唔關事?咪解釋左俾你聽囉, 呢個行業就係咁, 唔係你以為判頭搵咁多錢無風險
死左3個 點都要搵人陪葬架啦
因為受害人未過身
重要係房協旗下的地盤

你話你 SHK 恆地 可能都無咁高調
都幾癲,打份工姐,犯法呀?
安全狗又走得甩
其實今日可以大家都理解唔到點解鳩拉個PM
他日都可以求鳩其入其他人 ( AP Client RSE )
但各位好似完全覺得唔關自己事?

今日拉個PM 聽日可能拉埋你
精進PM可能都無100k?
孭住單>$1B 的工程, 日日俾人問候跑數又要risk 俾人charge 誤殺
倒不如做下教師/EO 70-80k risk free 好過
冧天秤咁少可好難唔高調玩
Fall from Height 就唔會咁玩
處方並根據《工廠及工業經營條例》(第59章)及《職業安全及健康條例》(第509章》,向相關持責者(包括有關承建商、分判商及個別人士)提出共67項檢控。

無講幾多人
告謀殺要講動機、計劃、意圖
正常坐係OFFICE CHECK到份REPORT係有佢地簽名話OK 就去用架啦
咁做假要呃佢,係捉都係捉果間驗既
我就唔明點解係捉佢誤殺 你叫佢返去協助調查都明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞