安達臣道冧天秤 精進時任項目經理涉誤殺被捕 將被落案起訴

430 回覆
196 Like 8 Dislike
pm都唔夠大粒?
樓上有連登人贊同拉PM喎
點解會係拉個PM唔係拉驗秤同裝秤?
個PM識鬼把秤點樣先係安全咩
咪又係睇職業身份地位
之前開漏藥
告醫生誤殺單野
咪不了了之
PM住麗晶咁霉
天秤公司同簽cert rpe唔洗拉?
是撚但搵人祭旗姐死3個無人上身未俾人屌過咩
記得嗰囝仲要坐房都出事
一個人做出殺人行為即兇殺
無意圖就誤殺
有意圖就謀殺
都係搵個人食左佢者做下樣,
精進都改埋公司名啦政府未又係批合約比佢地做
夠有人唔同意
大粒個班有乜衰指示俾經理,最緊要唔好白紙黑字,要悄悄地講
係都拉簽裝秤method statement條友 唔係計好條數先批咩
頭頂啲AS,AP又唔拉?拉個最多上T4既pm
唔喺嗰度出現就冇事
呢幾年關於職安健個玩法係唔同咗
啲公司以前都唔太著緊關於職安健嘅嘢
但佢哋而家都開始驚,開始搵人去睇睇本身佢哋啲職安健嘅配套有冇問題,驚第日有咩事都俾人告誤殺
食得咸魚抵得喝
https://www.hk01.com/社會新聞/934919/鄧桂思案-聯合醫院兩名醫生獲撤誤殺罪-消息-兩人已重返原職

送比你睇
醫生就無事
工程佬誤殺
應該認罪+行為良好
幾年出返黎
人工高 風險高
出事要揾人負責
連登仔眼中老細ceo果類先叫大粒
人工包埋
點解係會拉佢誤殺?
佢睇成個盤,佢唔係單睇安全野喎
佢都係睇驗果份報告 佢唔係親身驗完畫隻龜話OK呀
驗果班呢? 唔拉? 班安全佬呢?安全佬睇安全 咁都睇唔到有問題 唔報上去,又唔洗捉?

都痴線,咁唔洗做啦 出事叫睇盤果個食哂
屌你,睇戲套雷洛咁呀
去掃大煙檔,搵個KEEPER,其他人當睇唔到呀?
我都想知
PM有冇能力同資格去睇個天秤合唔合格
咁依單野就要拉撚埋個安全主任啦
佢係睇成個地盤既安全野喎 依單野唔關佢事?
故事講解=>
老細:"快D攪掂!"
安全主任:"要伸請.明日先開得工"
老細:"伸你老母.快D同我死掂佢."

其實安全主任同D經理, 好多時無做好基本本份.
無得怨人.無伸請都做足D安全工作.
好多時吹兩吹,自己又是Q旦旦.
無瀨野就開開心心.瀨左野自己負責.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞