安達臣道冧天秤 精進時任項目經理涉誤殺被捕 將被落案起訴

430 回覆
196 Like 8 Dislike
一係就罰建築商幾萬蚊,一係就拉返工狗誤殺
建築商永遠無事
上庭同個官講
拉個安全佬又話唔拉大粒
拉個經理又話唔拉老闆
做就照做嘅 不過從此見到有鑊氣 乜都無check叫你簽安全 就老閪都唔撚簽 最多咪唔撈

Cls俾人告誤殺

不過精進盤都閪開架啦 極多風險
呢句係廢話
可能... 搵一個頂九晒佢
話我私下OK做得
其他人唔知情.
梗係 依排咁撚多意外 前排先吸沼氣死2件

根本好多都人為 可以避免
簽左名就食條飛
死左3個
你都痴線既
你坐得安全個位,你係有權唔簽張紙去批佢安全
未有簽名,D人照用,出左事,係工人自己責任 咁就係你無事,因為你覺得唔安全唔簽,你叫左圍封,但佢唔理照用,就佢問題

出事後,唔簽,你無野上身 出事後,你走去簽返,就係偽造文件
當年聽個安全主任講既

依樣野你又有無聽過呀
前線唔拉 簽名唔拉 拉中間睇期果個
老總又無事
可能揾到證據,經理明知有問題都照做,咁就有機會告誤殺
不嬲拉最細個班
港豬澳石屎咁大件事最後拉個做lab既
然後今日佢個稱呼變左做工人🫠
沼氣個單應該驚緊
師兄 你好似完全唔知咩叫安全主任 咩係地盤經理
簡單咁講 全地盤大盤既經理 係最大同睇哂 安全主任之上仲有安全經理 老細係唔會同安全主任講野
笑撚左,拉個site agent唔去拉埋班董事,擺門搵人祭旗墊屍底,咁樣叫重案組搜證
點解咁多人覺得個PM唔係AS?
依樣個個都知 個個一樣咁簽 但以後想自保就真係check真d先簽 好撚伏
個個pm都係9做就梗,只不過依類事件,佢9做認真做都影響唔到個結果要發生都係會發生
又拉水喉匠?
訓醒未 150K
其實無人討論下 開左幾個先例 工業意外就拉謀殺 好大問題咩?
先不論間米青係咩公司,基本上每間Main con 都有工傷架啦,大如十三力 早排先出完事, 唔係話工傷係應該發生, 但將個責任無限放大 同 不斷推去高層真係好做發? 我諗做工程 無人諗過會被告謀殺
另一邊 醫生開錯藥搞到病人肝衰竭死埋都無事
密閉空間咁撚高危都唔認真d 應該要拉啦

隊個人落去死 都cls
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞