[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 X

1001 回覆
11 Like 11 Dislike
簿話落雨/雪都ok 外國。。。

右手佢當好返 因為已經德國ge 事, 返韓係一個月後

唯一真 係秘書應該講晒佢知 ,但又好搞笑講d 唔講d, 雖然話簽左保密協議 傻ge 海仁知就搞掂la 正常劇情要炒左秘書

姑姑條線 笑死
係 今集最好睇就係細佬救老婆
龍頭里鄉村情 同姑姑個笑位
我甚至覺得海仁其實唔係記得返野 只係睇完本筆記覺得對唔住賢佑
如果佢真係記得 唔會咁樣叫白賢佑全名
worth watching?
公道講句
你無可否認一開始係寫得好,因為第一集已經講明生cancer,但冇人話老土,用生cancer拍出喜劇係有創意
只係反派出黎後就開始鳩

大家都話係演技搭救,但其實都係劇情造就咁多發揮空間,啲搞笑位係符合現代嘅韓劇愛情片,啲感動催淚位都係比足曬啲演員喊,集集個ending都係比足曬浪漫位

唯一唯一嘅問題係朴狗真係結果為本,佢想要個集嘅ending係催淚,點寫都會寫比你睇,但中間啲劇情係唔撚理係咪make sense

總結,套戲贏收視,演員贏人氣,只係得朴狗輸一次口碑。
佢隻眼好圓,好似貓貓咁
睇一半先咁
仲以為洪海仁係古人
好撚老土呀救命 車禍仲要槍戰
有d唔想聽日收視高 唔想益左個朴大媽 等佢以為寫得咁垃圾都有人睇
反正雙金已經認證左係演技好
DLLM
三寶用完又三寶
咁樣用車醉駕+企圖謀殺
冇比人拉之餘
下集仲可以出黎搞鳩人真唔真啊
迫降個設定係南北韓
有槍戰都唔算太odd
但係呢套只係財閥爭產
屌到上熱門第一
下集追加多一寶, 開創四寶先河
真 啲人仲話佢唔抵得爆紅 當年德魯納佢一條友carry都紅到
講真寧願拍套劇本好啲 收視低都冇所謂 e.g.我的大叔
見到男女主角係對面馬路就屌撚咗出嚟
以前韓劇元素齊晒
生cancer,失憶,最撚舊式個款撞車方法
齌睇𢓭男美女尚可以,劇情完全失控,失憶啫唔係失智⋯⋯
睇完今集覺得黐撚線
以為自己睇緊天國的雞批
真心問點解雙金睇到咁嘅劇本都會接
腎仔仲要自降身價
過馬路前已經估到會撞賢佑
anyone?
睇完今集發現前果幾集比野豬撞算係最有創意
真係型左 之前鋪細佬train 拳 真係用到

海仁係feel 到自己對白有feel 過尹,睇完本野更相信自己ge feel, 但之前又講左d 傷害白ge 說話 而喊吧

醫院拒絕尹好意 就已知無左記憶,但重有feel
我都估到
心諗約見面都影咁多揸車片段就覺得奇怪
得返一集都仲要撞車
又嬲到瞓唔着
唔爭在加多個穿越 第四寶都出埋
愛情劇黎講以為果幕會拎黎做相擁kiss戲
隔左咁耐 咁多困難 終於記返起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞