[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 X

1001 回覆
11 Like 11 Dislike
呢套唔值得做佢代表作,劇本差既收視第一真係無咩所謂 迫降呢幾年都一直係愛情劇代表作黎 環觀依家呢套劇情垃圾 就算拎左第一 過幾年咪淨係記得金秀賢,若然兩位真拍拖/無拍拖無結婚,頂多多個雙金cp
智媛呢套根本唔夠show佢幾勁,佢值得更好既劇本

迫降話晒前半套北韓做得好同重甜 後半雖然無前半咁好但都叫做少bug ,無咁狗血+都有甜+side track都寫得好

其實係德國 jiwon同腎仔食早餐
腎仔show手臂之前 jiwon入廁所之前個小動作
唔知點解我硬係覺得佢已經係有左BB嘅狀態
至於點會做手術個時都唔知
我覺得就一係因為佢係做腦手術 check左D基本要求無事就開波
一係就 朴大媽覺得可以就check唔到
朴大媽 收手啦 出面全部都係雙金粉絲呀 (房事龍mode)
TBH 愛的迫降嘅劇本完全屌打呢套
普羅大眾完全係為咗睇大細金
我以朴大媽做祭品
以換雙金一世平安
真呀
睇下韓國直播留言 鬧既速度快到睇唔切
根本撐雙金先會睇埋
講質素一定係唔值拎第一

跟本觀眾要乜無乜
今晚場雪地戲原劇組拍咗四日
無人話收視好就係代表作
只係profolio有呢件事咁解
出走日記劇本唔好咩
但果啲劇種加上JTBC就係只可以有6%
一套劇爆需要天時地利人和
反正而家唔爛都爛左
有機會上到第一都希望可以
講左係我私心
你地可以唔認同
反正收視又唔到我控制
不是好想佢過,大把劇本好過佢啦
係,主要部劇太爛,唔想tvN再擺雙金上枱
朴大媽真係心理變態
講真唔爭在搵埋軍火劉玩人體爆炸啦
淚王前半part都有好多名場面
去到後期你問我有咩名場面真係諗唔到
全部都係炒車 手術 車禍 個啲韓劇三寶
屌 真係嘥撚哂
我諗導演見到個劇本都唔知點拍
唯有盡力拍靚啲嘅畫面
2024年仲寫撚埋啲on9嘢俾我睇
早封筆早著啦呀朴大媽
兩位導演真係要讚,睇得出有心拍,盡晒力救套劇
但好奇點解睇完劇本會接
賢𧙗讀法律嗰陣,強項係咪刑事?咁勁嘅。幫自己洗脫罪名
但係條先公開見腎仔暗住條腰個位 會唔會已經開左估佢已經中左槍
不過都有可能係撞完車未好曬就要出返黎救人
好似阿斯達嘅短髮宋仲基咁
搵食嘛
其實朴智恩啲細節位係有佢叻嘅地方
硬係唔知點解個大方向係唔老套唔得
別來無恙韓國版?
Hotel Blue Moon
係男女款,不過名牌嘢拉撞款唔出奇
多數接洽劇本只會得頭幾集睇
然後演員再決定接唔接
同埋朴大媽名銜加持
咁佢頭幾集真係寫得ok 係支線太多
搞到今集完得好趕咁
點知今次朴真係攞石頭揼自己隻腳
明明先拍後播 咁撚膠既劇情都唔撚改
屌佢老味 真係想知編劇係咪最大權
真心想知呢套劇嘅監製係邊撚個
乜TvN+Netflix係開播前睇成品無意見㗎咩
Netflix有咩意見 不嬲佢哋比咗錢就唔會干預製作

TVN就更加唔會啦 週末劇爛咗咁耐 呢套嘢救返市喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞