[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 X

1001 回覆
11 Like 11 Dislike
呢套野啲喊戲感情戲拍得咁入心入肺其實係靠雙金之間既配合
好可惜比個劇本浪費左
改名叫累之女王 啲反轉睇到觀眾心很累 每集一啖砂糖幾啖屎
之套最大嘅bug
老土到就睇唔落去 失憶 絕症 車禍 復仇 財閥
FB有留言話有車有瘤 (有車禍有腫瘤)哭左
尋日好地地相認都hold得住
撞車真係over左
救唔返
無計啦
雙金值丫嘛
尋晚睇返本日記個度其實都可以好好收尾,但一見到佢兩個係馬路兩邊對望我就屌出聲,估撚到又要撞
但其實套野已經贏撚左全世界都知份劇本係垃撚圾,但都仲係比雙金吸引左去追
第10集記者會個twist又俾佢救翻套劇 本身第8定第9集就開始鬧到傻
最後好似格硬加戲比男二咁
後期黎講男二啲戲份就黎追得上男一
冇乜記憶有邊套愛情劇係好似呢套咁大反派到最後果集仲有咁多戲份
今集仲好似有槍玩tim好撚多野未交代,唔知點收科
但事但啦,反正都唔係睇劇情,睇雙金啫
其實不得不承認朴智恩有啲對白又真係寫得好好同好感人,尤其係男女主嗰d,全部後記(除咗第15集)同以前拍拖嘅片段都好甜好正,真係唔明點解個劇情大方向可以寫到咁垃圾
昨晚
佢兩個肯官宣我即刻原諒朴大媽
錯了,係兩個官宣我都唔原諒朴大媽
我反而無諗到朴大媽真係用撞車呢條橋
估到肯定有架巴士岀現 然後女主無咗人影
本身以為唔見咗女主應該夠皮做ending啦掛
因為呢下都已經夠哂老套 同狗血
到男主綠燈行嗰下
都仲估緊朴大媽:唔會嘅 唔會有撞車嘅 女主消失仲唔夠咩 咁樣太over啦

結果真係夠膽死臨門一腳踢觀眾入屎坑
沒有最癲 只有更癲
佢哋官宣還官宣
我都唔會原諒朴大媽
我覺得佢都算幾瘦 影相塊面尖到咁 不過做藝人點都要維持身材
呢套嘢除咗觀眾受罪 無論演員 Netflix TVN studio dragon都係賺到笑
仲有瘤 停啦好嘛

啲人求其街邊隨手影都係咁靚女
好想叫朴智恩收山唔好再寫劇本 但好似得佢先成日搵到啲重量級演員做男女主角
因為佢啲劇收視好 但90%都係演員carry唔關劇本事
筆記淨係燒到邊皮
撞車死唔去又要俾人槍殺
cls
但係收視好就會有口碑 下次搵名氣高嘅演員多數都會應承
大家等幾年後又可以再睇朴智恩啲劇啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞