[最後三場] LA Lakers | Mamba Forever 討論區(549)

1001 回覆
0 Like 8 Dislike
本身都預咗輸波,就算換咗教綀
但係因為教綀嘅調度問題搞到輸得咁輕鬆先係問題

你話廢老好多to /防守甩位、但係前線長期用v守梅點撚跟,成隊防守個系統都出現問題
又無人醒水補防,教練完全無改過防守方針

進攻打雙星又係搞笑,球球單打,你做下pnr 都好呀,pnr再走位傳空位3分等等,唔入係球員問題 ,至少你打到個form呀
垃圾咸狗
咁玩撚完#廢老真係可以巡遊
max好怕已經養壞咗 希望仲有得救 做個3D佢仍然有機會
v練控波 其實冇壞 始終新秀頭一兩年開發吓好正常嘅事

dlo條撚樣就預佢走

但vdb下年都開始千萬合約
唯一希望係vdb可以有三分開發到少少出嚟
雖然上年都係咁講 希望就已經冇乜

gabe希望下年唔好再咁易受傷
下年如果dlo 走 可以俾多啲機會佢打

jhs 嘅定位就真係好尷尬 當初選佢都唔係預即食
但問題湖人都冇時間俾佢練

老底嗰班
hayes 我就覺得可以留多一年
其他全部可以走

補返圖
wood我覺得放佢走啦 完全打唔起

cam明明季中嗰陣 正常過一段時間
可以睇多一年 但唔知佢會唔會肯留

咁仲有5-6個空位剩
仲有唔記得咗max 下年原來都要續約

btw

下年交易主菜
應該都係8+jhs先
因為8有1700 如果有大交易嘅話 好難唔郁到佢
呢兩條友加起上嚟有2000萬

v gabe vdb就退而其次 始終佢哋份約比較細份
因應情況 睇吓交換啲乜嘢 先決定再搭乜上去

gabe其實佢出返嚟之後我對佢有少少改觀
防守真係唔差

齋睇合約 湖人情況唔算差
其實上年已經睇得出湖人班管理層諗啲咩嘢
就算要解體散水 呢堆合約都比較容易甩手重建
人工最平
喺公鹿做過冠軍球隊助教

其他原因可能包括老女人鍾意
好心老師change
洗撚理條白卡狗咩
條友未食藥得閒上黎吠下姐
印象中班老底好似全部第二年都有player option
Cam Hayes wood呢三個睇下佢地想唔想留
暑假有三個pick可以用睇下湖係咪想make big trade
同埋睇下lbj 係咪想退休/轉隊
占走湖就把握下年重組期儲定啲assets後年再幫ad衝冠
同埋希望下年可以迎接真核朗coach

其實薪資空間唔太理想
齋睇合約 自用咪好洗好用咁囉
今年西岸激烈情度大成咁
下季箭刺熊又玩埋一份嘅話
假設如你所講完季唔留羅仔
以架仔 V Van Jhs呢啲 想換到大星就天方夜談
拎其中黎換小修小補又冇乜用 換埋教練又好 都唔覺夠力係西岸爭頭10
就算沾玩埋下季/同時今年唔續羅 到25年完哂約
加埋今年17新仔 到時120M 一樣冇Cap簽人
或者可以ff下季中清哂班人 暑假FA b仔 咪嘈(po)譚仔(po)囉
老閪都係乖乖地 拎錢出黎直接續羅 炒咸狗會比較理想
熱火真核spo玩到啲綠葉出神入化
希望湖迷有朝一日都可以enjoy到呢個水平嘅教練
我地個啲都出神入化架
羅應該都走
下年gabe上正選啦

駁唔到
屌佢老母我都諗唔明點解唔可以V + DVD
Gabe + Dlo 打Gabe 唔知主控得唔得 得既話V配佢都得
Gabe上年熱火主控黎
台仔已經講緊咸係咪拎隊波黎賭錢
明明打得幾好又倒晒
今年起碼有廿場都係咁
其實我覺得湖個陣喺今個series只係發揮咗6-7成嘅潛力
咁當然vando cam 呢啲防守組傷咗冇得講啦
但班role player整體實力唔夠勁唔夠穩都係事實
再加埋教練debuff
有呢個結果都好正常
下年重組下換個教練戰績未必比今年差
不過如果下年仲係咸教我真係要諗下仲續唔續LP
搵個成季幾乎冇出 乜鳩冇練過係po打主控 奇怪咗啲
gabe上年熱火主控黎 有傳有射有剷
好多根本發揮唔到
TP唔識用 死操佢守POA
跟住V 死練主控
dvd 企底角3分 唔知做乜9
多到都數唔曬 佢諗啲嘢可能太前衛
但我就知道係球員配合唔到 就係咁簡單

仲有啲場上即時調動 regular反而都仲有見到雙塔頂 playoff直頭好似呆撚左咁比人打 唔識還手
中出頓痴撚線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞