[最後三場] LA Lakers | Mamba Forever 討論區(549)

1001 回覆
0 Like 8 Dislike
人地真係會有臨場變動 上場湖人3分hot 隻隻都會守你 唔會放
今場見你射得咁差 全部人玩內收任你射 搞到廢老AD 下半場冇位再打
咸狗就無論俾人任搶reb 定對面3分hot 到痴線
都係0 針對性部署 依舊打3小 4小魔球 依舊放人3分
malone 同咸真係高下立見
都唔明點解Aaron gordan 肆虐禁區都唔試用雙塔
死都放8村係度攻守都無

你話8村hot 鬥攻都話 鐵到仆街都要用

屌你舊年又唔撚用戇鳩
原諒樓主 佢不嬲智障開
睇highlight 湖人係冇中距投射
全部三分同剷
D-LO 果種廢真係唔係講笑。
佢以後唔會再有大約了人生已完
比晒機會好可惜都係證明唔到自己 下年bye啦dlo
D-LO 無手感就跑狗, 幫隊友拉空,一係剷搏罰啦。
屌你老母仲尻射3分。
似廢老問題
不嬲都regular 養生
playoff 又係打返嗰套
廢老要打 教練邊有能力叫佢俾波人?
其他人都係等接應
以前熱火spo 都係教到得6 號3號戰術
仲要人地防守資源多 唔使揀黎守
我地出防守組人地可以內收放射夾ad 封廢老同羅
我地出攻擊組人地守又守得唔差 攻又可以一路咬實你 到你無氣再一波帶走murray mpj是但打起一個就夠贏波 因為人地肥仔保住全隊下限

結論塊睇住黎食好撚屈
問題係廢老落左場就冇第二套戰術
再講 廢老係騎熱那怕係湖都有做戰術比射手跑位
依家廢老上唔上場係咪拎住粒波都冇見過呢d戰術
難聽講句
咸狗連抄人戰術都無
唔講有無用先,都無打過戰術嘅隊波
下半場真係好撚深刻,係咁塞波比AD iso 其他四個零走位企喺度
希望下年可以解決攻守極不平衡呢個問題,根本痴線出防得嗰班就可以隻隻冇射波得分能力,到出最攻得嗰班就兩三隻都可以漏洞入幾多輸返幾多 下下比人打點打爆都得
都係個句 一個好既教練同體系可以掩蓋到好多呢d問題 至少羅同八村唔會差到係負累
睇返張cap 圖回味下
It4係例子
it4個教練要好撚好先得
仲要其他人都聽話/肯做埋佢嗰份
乜鳩都係佢問題 你睇番上兩場鵝同 game 1 2分別先講嘢啦 佢一早都講咗唔想主控 知自己無力 先要 KaiV DDR Westbrook 點鳩知fail哂 呢兩年 AD/ Dlo打得到 佢咪照舊做防守,無球,交波囉

問題 一入playoff 人地會每一個run/ possession去做adjustment 湖人教練團成班個個腦就hang 機以為行死一套就得 (上場p&r打得到 人地switch ag/ jokic) 咁去到最尾咪又係個個掉番個波比佢硬解囉 問題係佢39無油 上場第4節全世界便秘 佢硬解完12分又入唔到球3分 就已經玩撚完 佢今日啲閪手閪腳 擺明棄game 一係退休 一係搵隊有主控去痴 一係就疊埋心水賺錢留比啲仔女 總之唔換教練 唔整個唔會失蹤嘅主控 條友就有排閪
輸都咁都唔肯試hayes + AD

就Aaron Gordon 都屌爆你個底
睇返呢兩年dlo對塊數據真係嚇親仲諗住上場打破到個心魔
唔換教練都無運行
最慘係佢一時神 一時垃圾

有時可以一場屌爆人 有時仲垃圾過替補

https://youtu.be/lXBt0jwxtpg?si=_zez2q4868spaGpV

重返2015顛峰想當年半場都過唔到就知佢前途無限
打左9年都仲係瘋狂to 又交埋d醫院波
人地啲p&r 太有效 set 2下 screen 梅狗就甩硬你dlo/v AD 會跟死肥仔 唔跟肥仔一row 就無撚敵 占又下下衝出去幫 慌死梅狗著火 但下下就漏後面 backdoor 8仔又唔敢收入去驚放到MPJ AG完全係如入無人之境 所以得兩個方案 1. 長期要有一隻poa defensive g跟死梅 Gabe做得到呢樣但佢進攻嗰邊失蹤 守得到自己又入唔到 2. 要有雙塔/ 硬Wing 一係可以free到 AD出黎收緊 另一都頂到肥仔 一係就可以起占衝出去嘅時候 補到個底 Hayes係唔會做到呢樣嘢 佢只會比人and 1 我地可以做到呢樣得 Vando 不過佢出唔到 連可以dirtywork下嘅 Wood都出唔到 所以係玩撚完咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞