[最後三場] LA Lakers | Mamba Forever 討論區(549)

1001 回覆
0 Like 8 Dislike
其實今年個陣咁靚咁多潛力都比咸狗玩到咁柒

比你trade到咩超巨返黎都冇用
下round木狼打金塊真係好期待,Edwards真係變咗我最鍾意嘅young generation
下round係我哋打木狼
仲有冇手足同我一樣依然堅信我哋會贏?
有咸係度唔會贏
首先嚟個史詩級終極大逆轉搞掂金塊,然後食住度氣搞掂埋最勁嘅木狼,之後理得佢大飛定係牛仔五場收佢哋皮,東岸垃圾直接橫掃
之後暑假draft Bronny,其實Bronny 一直扮廢等湖人可以draft到,真正實力其實同巔峰Jason Kidd差唔多,湖人輕鬆二連冠,之後draft埋Bryce James,三父子,三連冠,Lebron光榮退休,轉做教練+GM,帶領湖人十連冠,成為埋史上最偉大教練
https://www.ptt.cc/bbs/Lakers/M.1714134631.A.6AB.html

王sir分析左湖人出年個薪酬結構
簡單D講就算出年lbj退休/拎老底都無cap簽第三巨頭

要變唯一就係由咸狗落手
都係幾肯定今年又係西岸champ東個邊好垃圾
雙塔vs肥仔 mcdaniels對位梅狗
都唔使佢分析
如果lbj要老底 大把即食隊俾佢揀
鬼使留喺湖人咩
係卡死晒 唯一係trade d過氣球星去賭
dame個啲 但一賭輸就會好似太陽咁 或者好似wb個trade咁
再加上lbj都得返1/2年
但我唔覺得LA會係用AD LBJ去trade 黎重建
等睇7月 同埋炒ham先
湖人好過勇士啦
點會卡死晒
勇士係要俾稅 啲約又冇人要 又長又大份

不如我問你 有邊隊行緊爭冠嘅球隊
係可以突然之間有三四千萬嘅空間走出嚟

V 8 vondo gabe 拎出去賣 點都一定賣得出
唔炒hams 的話唔知會點呢
下年其實出gabe v vando lbj ad
俾返啲球權Gabe (熱火佢控得射得鏟得)
我當lbj 3分keep到今年咁 攻守應該會平衡返啲
Rui 落後備搶分
真 lbj我覺得真係要再交多啲球權出嚟
雖然佢係有能力carry
但真係要常規賽練兵好重要 打多啲戰術
俾啲後衛控多啲波
咁我又唔特別會諗勇士
但睇完佢地個cap我又唔覺得我哋好過佢哋
Green wiggins 都trade到
CP 一年約
仲有啲身材好有potential嘅3D moody kuminga podziemski
仲有Curry應該都仲有兩至三年貨
相反我地的確係啲約平啲
但全部都係雞肋 V 8 攻又唔係top 又冇守
可能vando gabe會好啲 同埋我地算係有啲pick
不過你啱嘅 曾冠陣容就冇可能有咁多cap去做野
只係就咁望下年西岸 湖都唔知做到啲乜去爭前10
見頂我都算
Green 我唔覺得有人會要
雖然好憎佢 但唔知點解我覺得佢插落一啲球隊到
可以即時起到好大化學作用
好似a gordon 咁
不過佢份約就真係有啲長
咪玩 而家嘅佢 淨係夾到咖喱
其實佢今季3分有成39% 不過下季就真係唔知有冇
今時今日24M 做晒dirty work 小球5號位 playmaker 算係咁
係驚佢打鳩人
lbj今年都剩係夠氣全力打2節半 下年只會更差
比lbj走+trade ad and snt 羅拎d pick重建把啦
季初咸狗咪講過要控制沾出32分鐘

但全季都failed之嘛
LEBRON冇可能會輸!!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞