GUNDAM SEED系列討論區31 - SEED FREEDOM 25 APR見

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
命運計劃個設定爭議左好多年,近期設定都係寫強制多

TV版議長係介紹destiny plan果陣個示意圖係將藍色波斯菊個大佬由會議室捉左去做小丑

好明顯個計劃係強制,示範圖話埋比你知唔可以俾啲唔啱做大佬嘅人做大佬
停戰條約,唔可以用核能機,

而且Compass係武力維和部隊,冇理由下下核能機週圍打人
咪話咗入侵咗地連地頭焗住落order
因為客觀條件上基拉的確係過左界
自己問羚邦啦
神名綾人其實都有少少中二病
咁咪啱今次個新角色

即係黑化版神名綾人
想問下部sf係唔係即係比foundation 打爆果部, 之後再回收返去維修
但莉古絲完全無理到 大天使號同真 班人 生死
想要番第1季最尾打天意個種盡力撕殺個種感覺 今次呢部直頭郁都唔洗郁 已經贏撚左 真心唔夠喉

相反反而好欣賞命運同正義今次個打鬥 係幾爽既事 不過都係覺得太短 對斬1分鐘都冇已經決勝 如果對打耐少少會開心好多

btw 覺得命運識分身個度做多左
海市蜃樓系統夠話唔俾用,今集勁多
會有歧視調整者既想法就係因為自然人比唔上佢地 如果透過命運計劃可以令自然人都有返適合自己既地方既話咁正常黎講會降低左對調整者既仇恨
之後個部機冇 開場個部機我冇乜興趣
Seed 有真實過咩
如果機戰會用SF
搵code geass咪吻合

好想睇魯魯同埋SF魯魯兩個之間互動
佢做完個決定都崩潰左 再者協調者佢地大可以話aa佢地妨礙佢地直接處理埋
今次劇場版感覺係補充埋KL 條感情線
前排重溫SEED 卡卡老豆自爆,AA 上太空後傾可以去邊個衛星,個集基拉仲介紹 L 係阿斯蘭未婚妻,卡卡個下仲要呆左,突然之後幾集kl 一齊左
你都冇理到班俄羅斯人
冇啦啦行行下街、食食下野
有d靜電係個頭到就化左灰
開得260場

人數都贏唔少(萬五vs 萬二)

羚邦嚴重低估Seed 人氣
個時佢只係叫停止基拉
邊諗到黑騎士班仆街會放核彈屈埋落歐亞聯邦
而且佢都趁亂比人半老笠
命運計劃只係一個口號
根本冇實際點落實
你自然人只係啱日日掃地洗廁所咁點?
Foundation國家就係行命運計畫
即刻好似睇緊 天使與龍亂舞阿長毛咁上下feel

原本果部SF半年前俾恐怖分子偷咗,再俾黑騎士破壞左
SF type 2 ,destiny spec 2個曙光社話係偷偷地收埋做核動力實驗,武裝無變,駕駛艙update咗

但好明顯係鳩up
SF加左頭炮同龍騎兵防護罩
命運加左影分身同叉電beam
仲話武裝無變
所以咪有藍宇宙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞