GUNDAM SEED系列討論區31 - SEED FREEDOM 25 APR見

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
第一次聽喺戲院聽覺得好難聽 (因為佢mv太多戲份劇透直頭冇禁過嚟聽)
然後睇多幾次再睇埋mv歌詞就覺得好燃
打毀滅高達嗰part好正
始終首歌唔係tm 風格唔同
但好有集大成feel 愈聽愈順耳
卡卡隔著稱個細路係邊個黎
阿真弟弟真係好正!
見返命運個下d自信返哂黎
等左20年終於比命運同真威返次
當年係SD個op見到命運個剪影爆光翼既經打緊J
可惜主角變路人 比人笑足20年
今次出人頭地 吐氣揚眉真係好開心
訓練緊做接班人 好似係
副歌最尾個段節奏會快過前面
個段先係最正
唔明點解唔係全首都同一節奏
拎返strike 把對艦刀就perfect
個感覺有d似隔離幽幽同冥冥
俾奧菲/基拉睇到自己決心 同對基拉開發嘅武裝信任
我估係光束劍
比較容易削人棍
准將先唔用對艦刀
因為上次用對艦刀就死人
今次都篤死咗同埋光劍係破到FT甲喎 無正二色字頭上都切開咗修拉
但教主鳩嗌緊freedom嗰陣出標題嗰下好feel
有冇人可以幫我補下最後部機咩事咁超級系
最後10分鐘畫風轉太快唔係好好適應到

另外認同應該見好就收
但係ova 形式出黎講下佢地啲小生活都好
日本送果兩本小說劇情都好正
上次基拉拐卡卡今次到啊斯蘭
對我黎講seed唔靜係機體吸引
人設都係
佢啲主要角色真係個個都好鍾意
https://www.hkfilmblog.com/archives/95311

第一日推算票房已逾百二萬?
設定係曙光社用奧布海域嘅稀有金屬打造比曉用
古魯謝:咁我點計
點解覺得比想像中冇咁好睇 本身諗住可以睇基拉可能用新機都打唔贏 之後有阿斯蘭/真救機 之後3個聯手之類

最後點解咁架我幻想有3粒seed同場爆架

同埋基拉完全冇show過駕駛技術成套野
一開始打完雜兵 就比人屠 之後換新機成尊佛咁坐係度就贏左
贏唔贏到排少
基拉靠自己寫os
排少同高達喺香港冇相差得好似日本咁勁
之後睇下宅男多刷啲定宅女多刷啲啦
拉克絲 同 基拉合體果下

影住佢個good ass 加埋句接上
就係特自ii用咗新背囊識出吸星大法 可以放emp 吸到夠能量可以開額頭嘅空間切割炮

攻9999 防9999
11/4 排球開畫:
新開畫電影市場,本周市場焦點在於羚邦發行的日本動畫《排球少年!!垃圾場的決戰》身上,電影首天安排於57院映逾350場下,以近萬二人次拋離對手,每場平均人次亦達33,似乎觀眾對於這部受歡迎的日本動漫的電影版相當期待,令其單日推算收入達百萬以上。
我已經分唔到msf係超級定真實系

亞斯蘭 揸紅魔蟹真係好正
已經想像到阿斯蘭一見到把劍又會loop多次尼哥路死既回憶片段
支炮差在要拉克絲唱歌先開到就完美
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞