BMW車主討論區 [12]

683 回覆
1 Like 1 Dislike
I4
67000km wor我覺藍色部m340 房車吸引啲,仲要換左m performance brake
m340香港無入LCI 都係得呢款內裝
我覺得咪數先係硬傷3年車6萬幾咪勁粗
揸多一兩年都8萬幾9萬咪
無錯,你當係行貨末代m340啦森拿美係咁入電車要玩b58就好玩
不過你問我覺得pre LCI個籠反而靚啲,LCI一塊大芒過我覺得無乜設計,pre LCI個virtual cockpit 有型啲
1年行2萬好正常姐, 咁都叫粗咪
睇返政府統計數字香港私家車平均一年行10000公里左右,我之前嗰部9年先行到67000公里所以我覺佢3年67000係粗咪
可能因為香港假日車多, 拉低左個里數姐
同埋睇住邊啦,住近巿區同住大西北可以差好遠我返工單程都係8km, 日日用一年都揸唔到10000公里
外國閒閒地都10幾廿萬咪,香港地d人真係對個咪數上哂腦 走火入魔
預多3萬出黎整
我嘅case係假日車用得多過腳車

腳車返工來回20公里: 一年4,800km
假日車禮拜六日四圍去: 一年10,000km

講到尾都係睇人點用 買車公里數真係自己攞平衡
咁都係睇平均數,香港地方細平均里數係低啲都好正常,等如你用外國嘅居住面積同香港比都係無意思
同埋外國養車成本平啲,又有garage可以自己整車,佢地當車係日常工具唔係luxury, 咁香港人想部車keep得狀態好啲少啲病痛都好正常
意思係 一架車揸廿幾30萬咪都冇問題 一年2萬咪話粗咪係咩事
少咪又話少揸少保養
多揸又嫌粗咪
師兄我都想玩bimmer code, 不過D 分唇係點計??逐項課金?
我剩係想要熄匙收鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞