BMW車主討論區 [12]

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Peugeot E-2008之前賣29萬, 依家賣27萬,
Honda e:N1之前賣30萬, 依家賣28萬,
越來越多大陸牌子攻港, Tesla又越賣越平,
唔知BBA企硬得幾耐
反而覺得BB 如果減到30有找 其他牌子真係唔洗做
減先算,開個正常價都未必有人買
BBA減到30有找既時候
個市場應該好唔撚掂
到時國產車可能十頭已經買到
咁其實BBA個定位本身就唔係同大陸車日本車鬥平

香港BBA電車個問題係,電版又推貴咗本身車價,平咗稅但又俾代理加價,一換一又要老馮俾代理賺,平牌費又俾保險夾返差價,平咗油又平唔過同油車嘅差價,又唔方便,點解唔買返油版BBA算數?仲未計好多人要排隊乞電。

根本係車款定價同代理策略鬥死自己

同樣嘅問題係歐美同其他市場未必成立,母公司亦好難會遷就香港市場。

講到尾最好咪直接融入大灣區
好心學下TESLA直銷
班代課真係好嘔心
睇完67試model 3 performance, 竟然都讚到咁, 再望返下近排bmw出啲新款,加埋西那美,bmw越黎越無心動既感覺
Tesla 未出 model 3 Highland 同未減價,BMW 都仲有得鬥下

之後出埋Model Y facelift 應該全線BBA 電車玩撚完
Tesla 個打燈係唯一唔買佢嘅理由
打燈真係唯一反智野,你睇佢p版40萬有通風椅,電子避震,鍛造鈴,17隻喇叭,頭4 pot 尾1,都未講車頭storage, 後座又平地台,呢啲寶馬7,80萬都未必比到你,都唔好計個充電network, 點會唔搶走一大批電車客
係幾心痛,眼見韓仔愈追愈近
班德國佬仲鳩下鳩下
有得打燈實買咗
因為hyundai N部門就係挖左舊bmw M總工程師過去,所以越黎越勁
好似彌補唔到個燈制
用慣就得架啦係迴旋處濕鳩啲姐
Aftermarket 買粒實體按鈕可能解決到
會變咗D人唔打燈
Teslun 係咪都唔打
啱啱早兩日簽完約比埋尾數訂咗架iX1
有冇過來人師兄知道要幾耐先會拎到車
想八卦下買咩款
想請教下X6 G06呢代易唔易壞X6同GLE兩部之間考慮緊
Xline 頭碌渣
我都有睇緊,同款
但仲諗緊...... 點上會好....
想問下 220/218 GC 係唔係垃圾黎
正經買320i
我打算買2手

見2020 年 218/220 Gc 都平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞