BMW車主討論區 [12]

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
副駕度門個藍色trim好突兀
完全同前面份野無連接
有冇巴打F30 320i 換過正時鏈板?
睇youtube好似15萬公里要換
人工連料大約幾$? 唔想俾人當水魚劏
應該係ambient light黎, 有得轉色
尾燈咁睇都唔錯,但頭燈無左種霸氣

其實係 大陸製R洲差其實坐感一樣
都唔香港點解賣到咁貴
IX1 大陸20落到樓
香港仲39.9
呢口價大陸買到Eclass 同5系
華晨寶馬都一樣?
大陸製我買Tesla 唔好?
tesla 後面貼住特斯拉3隻字你會買?
唔明你講咩
1 3 5 啲設計就好撚bland

2 4 6 啲設計就好撚重口味
講真大陸制無問題,但賣到同德國制咁既價錢就真係明劏香港人,大陸制成本一定平啲,真係不如買tesla擺明車馬係大陸造都無咁嬲
但以加仲係德國製 定香港已經轉埋大陸製?
最好就係入咗大陸嘅歐洲車廠就應該供應埋香港市場

好似Tesla咁玩,地區造車供應返當區市場

新x3咁似x1
但如果係香港揸右軑都幾odd
P牌買左架12年3系
買左momax車充唔岩size,
想問下應該買邊種先岩size
大陸太多選擇, 唔減賣唔出嘛
其實香港稅前價都係廿萬頭
1換1 最平都359900 仲要之前懶係有優惠
我意思係你要比就用稅前價, 咩買到Eclass同5系係假象
但電車一換一唔係免稅咩香港? 咁點解最入門既IX1 香港做到39.9 大陸廿頭
當然你可以話made china 同german 既分別
但你港車北上人地都係當你廿頭車
Sor
我更正返, 大陸正價賣30萬人仔, 香港稅前價33萬
大陸減到賣廿萬係因為上面太多選擇, 唔減賣唔出
其實好多牌字都減到癲 ID4 19萬 #1又係,係香港班代理夾好哂價咁唔會平
反而tesla 最公道 中港兩地一樣價
Tesla都係因為大陸競爭大, 所以先減左幾次價,
而某啲大陸牌子喺香港都開始減緊,
好似MG4 RS4咁減左成10萬蚊
但我唔覺大陸車以外代理會減價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞