BMW車主討論區 [12]

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
都好渣 係屎忽痕姐
可以tg交流下
近排先開始搵車,發覺320i touring (G20) 二手勁少盤,我估本身都少人買?

新車問過sale話冇入(G21睇嚟更加唔使諗會入) ,連318i都係得sedan...
Touring問過好多人係讚靚
但唔會買,唔知點解
今日響行先見到架,好好J

台灣已經有G21 id8, 官網又公報埋2025 小改款(330i起) id8.5, 香港都係冇聲氣....

但就入部i5 M60, 雖然好靚,但電車唔考慮住,同埋好大架(5060mm長)
touring同sedan比實係sedan多人買啲,所以二手 touring實係少啲人接,到買嗰下真係要真愛先會買
老實講G21 LCI 320i touring賣60萬起, 會有幾多人買先
我都係咁諗,操控加空間,再加舒適,同埋真係要載下貨。
加埋m sport同options 要70...
318i m sport賣緊49萬, 320i m sport通常貴10萬左右,
Touring又再貴幾萬, 當做promo平幾萬, 真係要60萬起
近幾年比電車一換一免稅扭曲左個市場,
冇乜人會咁有愛比足稅買油車架喇
320啦揸得bmw都係想sporty 啲,318 150匹同2.0日本車差唔多一睇型號就知入門到不得了
318i起圍真係好"笠" 同之前揸日本車差唔遠 我係G21可能又再慢過sedan版
Stage1最簡單直接, 應該會爽好多
淨係架x3已經令班中產卻步
最近會入手一部2010嘅535 GT
請問有乜需要注意
新牌仔練車用
十四年車都買真係練整車
講到咁恐怖?
仲準備過兩日上架驗完過數
諗住第一部車 行得走得就算
新牌仔練車黎講, 揀架又舊又大部又大食既歐洲車, 的確係比較少見
巴打講下咩原因揀535嚟練車?
熟人平放
圍起揸一年放出去都回到本
我覺得唯一缺點就真係食油多
唔知揸起身使唔使$2/KM

原本去咗幾間車行去睇新車
但係好多部車都頂頭
依家搵到啱坐就算數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞