BMW車主討論區 [12]

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
咩優惠
15 16 緊買上一代M2 定等埋佢facelift新個部好 求意見
F87 m2c
想入手435i,有冇435i車主用後評價
各位巴打好 爬咗好多文,但係都心大心細
而家睇緊18年120i 15年120i同125i
另外都睇緊13-15年既320/328i

係咪最好都係建議120i 2018
如果筆值唔夠15年120i/125i其實係咪都少啲嘢整?time belt漏油abs turbo pipe換返應該OK?

事關本身架車諗住揸多一年就劏 但係唔知佢捱唔捱得住
買住兩季牌費先
而家左邊窗又開唔到 後邊左邊門又開唔到
漏油嗰啲我一定冇問題 事關我而家Renault漏到仆街都係咁行
15年未轉b48
點都18年打後既好啲
咁多位師兄🙏🙏想問下有冇人知咦家ID7 開通carplay 大概幾錢同邊度好
N55 冇乜特別 都係嘩佬冚 水喉嗰啲 要大改推馬力就揀第二架
但車架有點鈍 玩灣就比啲細車冇咁靈活 玩公路就好啲

同樣N55偈coupe 235會好玩啲
玩開Renault應該唔驚整車嘅
有預算當然買新年份少少120i B48 冇乜預算125i都唔係差 睇餸食飯啦
揸緊G20 318i,上次做保養話煞車皮得返4mm,下次要換,想問下4mm通常用到幾耐?會唔會有sensor話我知已經無要去換?
唔該師兄先大改應該唔會,冇諗住remap個啲。
235嫌太細,應該都係睇返4系。
n55係咪冇n20正時鏈條問題
我揸過n20改到stage 2再揸咗五萬公里 都冇出現所謂正時鏈問題 你再睇下啲馬房fb page都係講緊十幾二十萬公里先要整正時鏈板 係塊板 N55更加少見
所以講到尾都係5千令公里換次油 順便叫車房𥄫下有冇其他嘢要跟
220I
計過大約 油HK$2.5 一公里係咪正常?
假日司機先遊下車河
一個月入油都$1500-$2000
可以自己肉眼睇
幾多L/100km?
想請問下各位師兄 18年X3 成日都出alarm叫入玻璃水
但岩岩上2個星期先入左2包soft99 2L玻璃水
係咪真係唔夠玻璃水問題定係有漏水問題呢
有啲誇張
正常應該幾錢一公里?
$10-$11
7人車定2門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞