閔熙珍2點正進行記者會 HYBE:閔為了送防彈少年團進軍隊也用了巫術行為(2)

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
New Jeans的父母們也對HYBE有很多不滿,認為遭到了不正當待遇

有咩不正當 行為.......???
連脫離後新團名都諗埋
就算真係轉 naver都唔會貼出黎
講跟hybe呢啲垃圾暴發户點會俾對mhj有利既評論係naver出到黎
上次睇戀童單野 無人鬧就知咩事
咁明顯有問題既事 係韓國都可以無人屌 已經好奇怪

Youtube sbs news都有唔少韓國網民撐mhj
但都係個句
成個風向係hybe玩哂
韓國娛樂圈 都幾on9
有錢唔賺,玩內閧

俾著香港商界,一早閂埋門傾掂數,有錢齊齊搵啦
負評跟既你希望唔係hybe既垃圾
Kpop既笑話
你個韓網同我個韓網好似2個世界
雪硬
佢地覺得捧得出一隊nj
就可以捧得到第二隊
韓國d娛樂公司根本唔怕你紅
雪你咪雪你囉
除非你係bts姐
同大陸控評 封鎖不利嘅熱門搜尋一樣
資本方唔會俾你贏輿論戰
好似呢幾年鬧HYBE先係風向囉
風向唔轉就係資本控制
依家又話hybe控評
呢期成個hybe俾人鬧嗰陣時又唔話控評?定其實都係控緊,黑紅都係紅
點睇mhj都係癲婆wor,點撐佢
繼續食花生
其實啲大公司嘅老細/製作人
不論係李秀滿 肥佬 JYP YG都係一樣
整到隊T0出黎 就覺得自己點都會搵到下一個概念中心例如 金在中 田柾國 秀智 Rain GD Jennie呢啲

再打造到下一隊 塞埋啲唔知做乜嘅概念去接班
黑紅都係紅 有邊間公司唔會俾人鬧
你鬧佢 代表你都係關注跟佢地啲團體

但牽涉到佢地重要利益既野 就開始控制輿論架啦
真係控評 LS illit 上兩星期唔使炎上得咁慘啦
呢單嘢點睇都動搖唔到hybe利益股價已經差唔多升返爆發之前
你輿論咩方向都唔會對佢告閔一方有咩影響
大黑根本直接好似而家咁放料都帶到風向

韓韶熙嗰陣 佢公司同CJ就真係控緊啦
韓新聞評論有表示
今次記者會有令到人耳目一新嘅感覺
但對閔同NJ將來面對嘅法律問題冇咩幫助
即係知道喺閔嘅角度成件事嘅來龍去脈
但HYBE都可以照動用權利郁佢

反而呢家想搞清楚係
HYBE點解要郁閔
如果純粹話關係唔好
房本身對NJ concept冇興趣
見到NJ紅咗想搶嚟做嘅話
就未免殺雞取卵

總之閔方面嘅動機清楚
但HYBE方面嘅動機未明

興論對場官司無影響
或者瘋狂巡演賺錢但唔回歸囉,錢就養新人
有冇諗過輿論唔偏向閔熙珍
係因為好多人,就呢件事上,唔buy閔熙珍?
人哋指控佢瀆職、意圖搞政變
佢整張aespa cap圖出嚟可以解釋到咩?
仲有ditto呢張對話

你最多話個腦細「陰陽怪氣」,講嘢令你唔舒服
但同閔熙珍奪權嘅事實有咩關係?
定因為腦細講嘢on9就justify到你偷廠牌?

聽完個live 諗返起金佳藍
弱智台狗冇腦
總之見HYBE就反撚咗先
成班民智未開人云亦云淨係識跟風冇批判思考
喺官司結果出嚟之前
睇你想信邊邊嘅啫
1. 唔鍾意閔,不惜犧牲nj都要踢走佢
2. 為咗賺盡佢,2成都唔想俾閔賺
3. 閔真係想奪權
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞