(盤選)對比星二代同老豆老母,邊個盡得真傳

255 回覆
4 Like 24 Dislike
王菲老母中年發福,後生係真係又高又靚,老豆又高又型,但王菲同佢阿哥劣化咗,而王菲嘅女又再劣化,真係靚女生女,即使雙親靚仔靚女,都大機會劣化

Leon 其實睇得出佢細個屋企環境幾好,所以有貴公子氣質,可惜佢大個入咗tvb拍劇之後佢老豆患癌用晒啲錢醫病家道中落
好問題,所以睇咗咁多星二代,負負得正似乎係唯一出路
好似睇過有個post話黎明係許願爸爸可以癌症好返,如果可以好返嘅話就會不斷做慈善幫助有需要嘅人
唔知係咪蒼天聽到佢講嘢,佢爸爸都好似好大年紀先走
而Leon亦都真真正正履行咗佢承諾,做善事不遺餘力
唔係做show嗰款喎,係真係做到攞晒世界紀錄攞埋聯合國最高級嘅護照
所以真係好難唔鍾意佢

Leon肯定係細細個已經中產above嘅出身,所以大個咗嗰種貴氣同埋謙謙君子嘅氣質係啲人拍馬都追唔上,劉德華完全冇呢一種氣質
前一代係(A-Z) son
老母啲相全部都係黎明同ada
未亡人真係罕有老左正過後生
覺得錢七大大下順眼過牙妹
唔係喜愛夜蒲系列咩
柏安尼個女許恩怡都OK
同埋黎明本身就係一個有錢仔 佢啲公子氣質係點都喺度
佢後生嗰陣都唔係靠五官carry
完全係鬼佬最愛嘅chinese款
五官只係佢一個加分位佢五官身形骨架氣質都係世界級
佢氣質真係無可匹敵
謙謙君子公子哥兒 儒雅倜儻 一笑傾城 貴氣翩翩 風度非凡 昂藏六尺器宇軒昂
佢真係當之無愧嘅萬人迷
佢真真正正擔得起呢幾隻字:公子世無雙
喜愛夜蒲我淨係記得Jennifer同summer
點解會上神枱
以前明明Twins出道都好似好少人話佢靚女女神
其實老豆 咁樣
仔好難超越
人老左睇化左接受個世界多左啫
但就係啲師奶阿嬸先經歷過四大天王時期喎
高大靚仔好多喎
師奶阿嬸經歷過四大天王時期仲點會鍾意嗰坺嘢
姜濤 fans 嗰啲係3x-4x
四大天王班fans應該依家係四字尾
樓主之前計過條數好似話迷姜濤嗰啲應該係以前鍾意Mk 檸檬嗰啲
不過唔排除有啲粉盲咗,由鍾意四大天王變成鍾意嗰坺嘢

靚仔到癲
Lynus bb
劉德華明顯係草根階層出身,好有草根打不死氣息

Leon 老豆算係咁,撐到咁多年,而Leon 亦接受到,王菲老母有cancer好快過咗身,王菲之後成個人變晒,冇晒火,其實王菲結咗婚之後都變變哋,佢講過自己結咗婚之後完全唔想留喺屋企唔返屋企,反而未結婚前就會返屋企

Leon 其實都好彩,好早就落咗嚟香港,其實佢根本係香港人嚟,明明依度長大,佢同北京其實又唔係真係好有淵源,佢鄉下都唔係北京,只係喺北京出世

王菲家族嘅根其實都唔係北京而係哈爾濱,阿爺老豆都係喺哈爾濱出生,但佢屋企係新北京人,仲串過當地土長北京人,因為佢老豆當年應該係幫政府做嘢,王菲被佢同學爆過佢細個喺機關大院出身,當時係高級過土長北京人住嘅地方,啲人係睇唔起土長北京人,嗰度主要係俾派去北京定居嘅政府人員居住,居住地方直接歸中央政府管,而因為政府人員成日被派去四周圍工作,啲細路細個基本上係冇乜見過父母,直接由國家照顧同訓練直到中學先可以自由活動,而王菲自己講嘅家庭狀況同依類背景完全吻合,天龍人背景,所以佢俾人感覺高高在上亦唔出奇
乜都冇,賣青春活力側手翻氹人開心,根本係當佢哋細路女多過明星
Leon爸爸媽媽好似都係廣東籍貫
只係因為Leon係北京出世所以成班大陸人係咁攞呢個位嚟R係咁靠黐
又話咩北京巨星黎明
黎明係出過專輯北京站 之前又去北京拍過吓嘢
但點解啲人成日都講到佢好似土生土長北京人嚟香港咁
黎明好似四歲五歲已經嚟咗香港,佢自己話嗰陣好細個淨係識講普通話嚟到香港俾人笑,好彩上到小學老師好用心教佢 跟住加埋啲同學有同佢講廣東話
佢都話冇幾耐之後已經適應晒仲要講字正腔圓嘅廣東話
https://youtu.be/vCSoGzefCEE?si=S1rHGhposFRUfPy7

睇佢呢條片就知,佢講廣東話真係勁好聽勁字正腔圓

都唔明點解班大陸人成日要靠黐,係咪都將黎明個名同埋北京拉上淵源
雖然人哋冇抗拒,亦都冇隱瞞過自己係北京出世,但係擺明佢一路以嚟嘅種種行為都係同香港人企埋同一陣線疫情嗰陣出啲歌鼓勵香港人,到而家今時今日仲係堅持講廣東話出廣東歌,又用林日曦嗰啲班子合作

你睇吓填海
佢哋真係好似咁多年來俾人嘅印象都係靚妹
相反真正大美人嘉欣嗰啲就真係咁多年俾人嘅印象都係美人,最多咪話佢花瓶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞