(盤選)對比星二代同老豆老母,邊個盡得真傳

255 回覆
4 Like 24 Dislike
不過我真係麻麻柏芝把聲,太難聽太老牛

王菲全盛仲扮緊溫柔扮cute唔Chok唔刻意扮cool,把聲勁柔勁有女人味又cute 又純帶啲傻氣,即刻引起男人保護欲男人一聽即刻心軟,誓死都要保護佢唔可以傷佢心,對住佢會好溫柔又完全冇邪念驚傷到佢嗰種,完全係男人會願意趕返屋企就係為咗唔可以令佢唔開心嘅聲

但佢好鍾意用力Chok把聲想扮型,原振俠壹號皇庭已經係咁,之後菲自由正式轉型全力行型格路線就無時無刻都喺度chok

彭羚把聲都好好聽好有女人味好溫暖勁sweet,但冇王菲嗰種咁令人有保護欲直擊靈魂,王菲把聲帶清冷感冇咁sweet冷冷哋反而令佢有憂鬱柔弱feel更令男人有保護欲,彭羚把聲就女人鍾意啲
張柏芝清純但俗,星味冇咁重,小家碧玉,似玉女

嘉欣依啲就一出場即刻搶鏡,企喺度已經係焦點除非遇上林青霞依啲痴線嘅個個喺佢隔離都變小家,王菲遇上佢都變咗好似精神真係好有問題隨時發神經嘅痴線妹
贏到開巷
樓上話李嘉欣小家妹仔我真係第一次聽
全世界應該只有林青霞嘅氣場能夠壓得住其他女性將人哋秒變妹仔,本身嘉欣行出嚟就係主角格啦
條友根本盲反,佢應該係將朱茵黎姿捧成仙女主角嗰班人

林青霞完全曝露晒人哋嘅缺點,弱化晒其他人,佢真係好大氣嘅感覺

嘉欣依啲都完全被弱化,尤其明明啲人高過林青霞,林青霞依然將佢哋變配角,好痴線
彭羚又係嗰啲冇乜殺傷力男女通吃,好有女人味
王菲把聲真係冇得講,完全係上帝送俾佢嘅禮物,勁空靈又sweet 但係硬朗又得,真係好好聽
嗰陣佢唱愛與痛的邊緣同埋容易受傷的女人,一開口真係Cls
Shirley Kwan 把聲都好空靈,但係冇咁溫柔
佢黑咗之後男人味爆曬出嚟 仲好過佢以前Sell得意靚仔
講真,如果得意靚仔嘅話Leon早期得意起上嚟,真係屌打城城

又得意又靚仔又陽光又清純
錢7
擂漿棍
黎姿真係唔靚
做戲又屎淨係識喘氣,講野又含住粒核咁
黎天生真係冇主角feel
係拍古惑仔嗰陣成套戲都係男,得佢一個女角叫做sharp醒啲先俾佢突圍而出咋嘛
所以最後佢拍電視劇好似仲多人講過佢拍電影

你試吓叫佢去拍其他戲收皮啦
如果佢好似嘉欣咁拍原振俠,莫講話王菲抽唔贏,甚至應該連洪欣都好過佢

嘉欣喺原振俠係真係 一行出嚟就知佢係女主角咁嘅氣場

林青霞真係唔使講 100年都唔知有冇一個咁有氣場咁靚嘅人,佢做女人五官靚都算,最癲嘅就係佢做男人都可以風流倜儻 風度翩翩 貴氣不凡

咁俾佢呢一種人屌打真係心甘情願啦喺成個娛樂圈能夠屌打嘉欣 關之琳 張曼玉 鍾楚紅呢啲應該淨係得佢一個
小S 個女
我都覺得佢真係唔靚最多係sweet嘅順眼樣
近年啲人講到佢神台級咁,睇古惑仔都唔覺得佢靚

佢講嘢黐脷筋定唔知點,聽得好辛苦

以前大台咪有套佢拍嘅金枝玉葉,同劇我覺得佘詩曼同埋張可頤仲靚過佢
冇睇過套戲不過見到人哋post過劇照
點解你會記得
王菲把聲係可以令男人覺得心酸,當年佢嘅靜夜的單簧管,執迷不悔係完全引起保護欲令男人迷上佢,之後仲有棋子,彈起嗰陣有唱得好high 好放好有女人味好似 miss u night n day, 仲有啲side track 當時都出名好似重燃同把鎖匙投進信箱,令男人諗起初戀或辜負咗嘅女人,令人好有無奈感,所以佢係男人對佢比較有情意結。

初期爆紅亦都係男人追捧佢嗰人,會維護佢幫佢做打手追佢啲劇都係男仔男人嚟,女仔就真係單純鍾意佢嘅歌多過佢嘅人,到後來全力行型cool路線做潮人女仔先真係追佢嘅人

後來彭羚彈起佢好快被人搶晒女fans ,彭羚同城城嘅廣播劇引咗好多女仔追捧,尤其彭羚把聲同語氣女仔好鍾意其實彭羚把溫柔聲同女人味男仔都好鍾意,但唔係好打動到男人心,冇令男人真係為佢感到心痛,引起保護欲,覺得佢唱歌好聽同幾有氣質咁,唔會話真係好迷佢,女仔就真係迷佢。

可能把聲太溫暖太甜反而令佢冇咁受人保護,讓我跟你走依啲又太過賣慘太歇斯底里,最令男人引起保護欲其實係柔弱得嚟帶一絲倔強更令人心痛,而女人就真係好鍾意啲好sweet 好溫柔嘅聲,同埋哭腔,發覺女人盡情去喊好似係更引起女人同情,男人反而麻麻
我係導演我唔會搵林青霞,弱化晒其他人,唔可以百花齊放,以前又興大堆頭,淨係搵佢一個其他搵啲妹仔老細一定唔妥,搵其他大牌又完全嘥晒啲budget

黎連殘晒嘅王菲張國榮都抽唔贏,真係可以收皮,講緊王菲張國榮喺套戲完全唔知做乜鳩,勁hea勁揸流攤,黎係最認真做戲嗰個,咁都冇存在感真係撼頭埋牆去算啦,連肥谷都sharp過佢,起碼夠肥

佢其實只係比較好啲嘅朱茵,被洪欣屌打好正常,朱茵連宣萱都撼唔贏,被陳法蓉搶晒鏡屈晒機宣萱喺王菲隔離成個八婆妹仔咁佢竟然連宣萱都撼唔贏似配角
個仔除咗個鼻同嘴似狄龍之外,其他嘢完全冇忽似
嗰鼻同嘴似但拼埋一齊完全都真係勁
老實講宣萱都算有氣場㗎啦,佢成日拍戲都係做啲女強人角色同埋個樣都算唔差,起碼順眼舒服
加埋英文又掂,感覺成個package真係好好,起碼佢係才女feel多過陳慧琳雖然唔同Category

黎小姐 阿嬌 朱茵 對我嚟講三個係同一個類別
都係sell 純情可愛得意嗰啲
彭羚真係女fans多過男fans
不過我鍾意王菲多過鍾意佢,王菲型咁多 又有style
大量數據證明正正得負
但王菲隔離宣萱好似八婆妹仔同唔靚,對比好大,仲要加埋啲動作語氣對比下更加似妹仔八婆,雖然同王菲唔扮cool唔扮型,專心做柔弱厭世角色同佢氣質把聲fit到漏亦有關係,宣萱好有嗰種無理取鬧八婆妹仔feel其實方中信喺王菲同豹哥隔離都成個鄉下牛屎佬咁,完全唔型反而感覺好cheap,宣萱方中信林保怡同王菲豹哥好似唔同世界咁,一個就拍緊電視劇,一個就好似拍緊電影或 mv feel

阿嬌仲衰,連波都冇出火都掹掹緊,淨係當佢細路女唔多認真當佢明星藝人
真,可能負負先得正
仲要笑鳩神童輝早洩
仲有王菲當年係有野性,外表狂野型格cool cool哋同時佢當年講嘢玩遊戲嗰陣配埋把聲就變成我見猶憐帶啲傻氣,又cute又柔弱但帶啲倔強,依種女人男人真係好難忘,成隻貓咁引起保護欲,反而一路好嗲好溫柔好sweet嗰啲妹妹仔,男人好多時反而當佢哋臭四覺得佢哋好煩,淨係想出火,又唔似周慧敏睇落好文靜好柔弱

不過當年執迷不悔嗰期,其實王菲引起男人保護多啲,周慧敏已經越嚟越似老婆甚至老母,有啲厭

至於彭羚,又係似老婆甚至老母feel,而王菲就成隻貓咁,男人對住貓真係完全冇佢符,少數令男人會主動氹佢引起保護欲好上心嘅動物,講講吓王菲嘅樣都好似貓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞