有冇方法可以長住日本一年

425 回覆
12 Like 267 Dislike
讀語言學校玩左一年 普通話勒勒聲 日文返到香港就唔記得晒 之後去返日本旅行都係korekorekore
點可以識到日本女友
有冇早職?
任何人有三百萬美金都可以參加
我回應緊佢

第二次、第三次

去到咁上下個關員就會

智障就返屋企舐閪啦屌你老母
我想講係完全唔會,有人入境次數極多都係唔理
nihonjin kanojo
我都想要
人地咪話每次都長期逗留囉
你果d每次stay幾日大把人都係咁啦
有咩好講
我都唔係直接覆樓主個問題
你見我有直接quote佢咩?
依家啲連登仔討論區都唔識用
你就係成日大聲問咩唔得啊果d勁失禮既香港人?
同名 年月日出生,都當唔同人?
佢話要住一年咋嘛
你想終身咪坐終身囉
你係咪笑話終結者嚟
有冇限歲數?
要打指紋同影相 要check實check到
睇晒我覆個comment先覆得唔得?
智障?好難明?你智力係咪低到咁呀?
學生visa梗係方便
邚多日本語學校會做埋你擔保
你working holiday 話自己會去work 即刻比人reject 個visa
我個間唔洗禮金都ok 但每次續約比一個月房租嘅更新料 真係cls巧立名目搶錢
退房先最驚 撞正黑心公司的話 借d意扣錢 逐條花痕咁計 幾十萬要你比
你有冇10蚊?
其實冇海關會理你有冇逗豆超過180日
即係例如你今次去日本 留咗180日 然後出境
Suppose 你之後嗰185日都唔可以再入境
其實都係照入到
想問下如果去日本旅行,係咪好肉話一年內最多逗留180日定係幾多日呢?唔記得係邊個網講一年內無論去幾多次都得,但唔可以超這一年內總逗留日數,想知係咪真係有呢樣野?
好奇啲人對日本有乜幻想請出招
出嚟做社畜咪度度一樣
冇 大把香港人40幾50歲拎舊錢過日本留學再轉經營簽
https://www.ph.emb-japan.go.jp/itpr_ja/00_001000.html

Q17: Are there any restrictions on the number of times I can enter Japan?
A17: There is no limit to the number of times you can enter Japan. However,, if you intend to stay in Japan for more than half of year (180 days) as “Temporary Visitor”, you might not be allowed to enter Japan since it may not be regarded as temporary visit.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞