有冇方法可以長住日本一年

425 回覆
12 Like 267 Dislike
東京23區唔會有呢個價
個價好正常
所以先唔明點解有人覺16萬可以生存
新宿事件
吔屎啦,放完山埃出嚟戴頭盔
er…

我想表達嘅係唔慳住洗加唔少大洗費都只係依個價
2個都無錯 扣左你一次性個d 我諗平均支出係over16
你啱
山乜撚 你去過日本讀撚過未啊
16萬唔係唔得,但真係生存囉
我讀緊語言學校,以下係我支出
食:35000(自己煮)+8000(出街食)
一日三餐自己煮,早餐麥皮雞蛋沙律即沖咖啡;晏晝同夜晚都係一菜一肉
逢星期6會去出食一餐老麥之類,千幾yen樓下既野,再加買麵包(我自己鍾意試出面啲麵包鋪)
住:82100
1k,東京23區
行:4400
學生飛,加出街地方都係學生飛之內既站
水電煤:8600
電話+上網:5200
總數:143300
但呢啲只係基本洗費,萬一你有野要買,想食一套豪少少,16萬好易過
垃圾00後連山埃係乜撚都唔識,縮返入你老母個西到叫人唔好返學啦
我依家喺你老母個閪到避緊雨
我個到仲係30一包 110真係cls
不過菜同生果貴又種類少係事實 如果對食有返少少要求會麻煩d
同埋下下計最低消費幾錢都生存到係冇意思
噏乜鳩呀你 頭先咁串依家淨係識話避雨?唔係好撚勁叫人唔返學? 自己死好彩就係到放山埃,人地因為你條山埃cm畢唔到業就9唔答8話避雨,反省下啦 垃圾
你自己睇清楚我打咩 我都冇叫人唔返學
講返自身經驗出嚟都要比你屌 比你屌到驚我咪去你老母個閪到避雨囉
同人講個出席率係嚇人,叫人唔使返足唔係叫人唔返學?放山埃經驗出嚟害人就唔該你收皮成世縮喺人哋老母個閪度臭社會害蟲,你真係好厚面皮
去讀日本?
有冇call g?
機票幾錢
兩位師兄對於老母啲閪都幾執著下
就住就住洗真係好辛苦
Ching係仲係學生年紀諗住升學?定樓主咁出走體會下?
因為你未交水費
後者,畢左業好幾年啦,冇諗過喺日本再升學。只不過想喺日本試下搵工做野,再睇下想唔想長住落去
其實我又唔算就住就住既,只係我本身冇乜地方想洗錢,所以望落去好慳咁
真係有野想買我都會肯洗錢
年尾諗住去日本1年working holiday
大約打算帶550-600萬円過去(2個人)
主要目標係玩哂成個關東東北北海道中部
係日本但冇咩地方想洗錢真係定力好足先得
我同你差唔多情況但我會想洗錢
向來風險啲野都自己承擔架啦
有人唔捉唔等於人人都可以照做
無獨立思考就不如去大陸啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞