有冇方法可以長住日本一年

425 回覆
12 Like 267 Dislike
又係呢啲濕鳩po
樓主只係當連登chatgpt 作文
外國人係日本租屋係咪要本地保證人?
一啲啲度度玩法唔同
有啲一定要近親
有啲要日本人
有啲日本人永住外國人都得
有啲求其一個住日本e.g.朋友同事上司就得
有啲唔使
唔係 外國人租屋好多都係保証会社做你保証人
但一定要在日緊急聯絡人 個位聯絡人就唔洗幫你孭飛既
唔鼓起勇氣冇人幫到你wo
你甘心去到外國住左段時間都仲係咁咪得
如果大學畢業無耐嘅話好似有隻working visa可以留2年
佢唔係有分風俗同性風俗?
兼職係咪連飲食、機舖都唔得
你咁講香港夠有強積金同生果金
真係睇少啲水人移民post,人地老母有私樓有財產人一死即刻有錢承繼當然拎最低工資一個仙都唔儲都冇事啦就算本地日本窮撚老豆老母都鄉下有地有田

你如果係扮窮撚去移民係ok既隨便你,但如果你係真窮撚去一個成世都儲唔到錢既地方打工就麻煩諗清諗楚啦。仲要日本咁冇英國呢啲5+1保證,一間你錢又冇、青春又冇、仲斷埋簽要返港既,我唔知啲真窮撚可以點算。
加入日本花果山做𤠣子軍成員
Yo~使乜驚呀
一本bno 一本特區有冇得咁玩
事實上做到 有 middle name 同無各一 (唔同國籍)
我都唔知佢做乜 一直都冇叫人唔返學 只係分享自身經歷
三個月無返朝早 佢喊哂口話之後日日返足去追返
學校驚搞臭自己都係通知咗入管叫佢返去
唔好話用盡90日 我試過留30日玩2次
而家入黑房問係咪做黑工

不要on9
用盡180日 死緊

玩多2次好快ban終生入境
謝謝
整ttp會唔會無事?
乜野係ttp
日本自助過關 Trusted Traveler Program
https://lih.kg/3366855
バード係咩黎
應該未必
入境台灣用過特衰嘅話,下次用BC入都會俾佢知,會拒絕入境
何況日本宜家有晒指紋紀錄
睇咗做kerokerokero
我覺得有可能會 唔開閘等職員過嚟搵你傾偈
有興趣旅居,但租屋都幾煩,同埋得3個月,又唔想租死一個地方,變相租都幾貴
台灣的話你去search吓傳統入台證係乜先,
一次最多可以留半年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞