有冇方法可以長住日本一年

425 回覆
12 Like 267 Dislike
日文識就得 就算叻搵工上都冇乜用
佢要識日文嘅搵個日本人就得
你係要比到其他人冇嘅優勢
可以係精通N國外語 專業知識技能 經驗。。。
移民定退休搞清楚啲
我拎住廿萬羊過嚟咪又係咁
應該話識日文係基本中既基本 同係香港識廣東話無分別
有offer都要等入管開放轉visa
冇記錯12月左右
入籍有可能 我身邊都有人搞緊
好流暢咁講 甚至同人嘈交都得
但係口音都仲係有
口音要改唔係一朝一夕既事
出境再入咪得。用幾百去斧山。再入返福岡。
真係唔好咁諗 要去去英澳
韓國我唔熟 但講生活要做野黎講日本一定唔會係輕鬆mode
唔洗做又另計
來源?
請教下學日文,突然識聽又識講個突破位係點
你直接係外國過黎返工咪係
人地問你讀左年幾2年日文學校 點解都仲係1999
咁你點解釋?
我冇認真讀? 我天生廢?
塔單問
想申請日本信用卡係咪一定要有日本住址
呢層我都唔知
真係突然就發現原來我好多都聽得明理解到咁
語言學校唔洗學位 有錢就得 不過唔後生/學野慢建議考慮清楚同最好打左個底先去 因為語言學校係用日文讀書 唔係學日文 學慢小小好快跟唔上 同埋如果唔再讀専門学校/大学 得語言學校張野比到既門路有限
佢咁在乎呢樣一開始就唔會見外國人啦
我意思係日文夠用就得
鬼佬expat唔識日文咪又係生存到
冇話檢唔檢討 冇需要咪唔讀咁深
樓主agent 定on9仔?
係 香港都無可能得啦
我去過一次十日
住膠囊全部食七十一都好好玩播
佢水尻你 agent講啲唔講啲 佢賺完你錢 扔你過日本簽得果一年 之後佢唔會理你

Btw管理經營簽證係易 係十分易

問題係你簽完 你間野/公司 唔好有赤字 影響之後佢會唔會再簽畀你

永住其中一個條件係 曾經最少簽過一次性既 三年簽

一年簽下一年 無限輪迴

有錢 有學歷 可以用高度人才簽證 夠70分 一年有永住
咁樓主都係想留一年啫,又唔係想永遠留

同高度人材一年要80分先掂
聽下算啦。佢都認左佢係個啲廿萬夠移民英美加澳既人,咁佢真係會覺得有手有腳唔會餓死唔出期
見過越南仔掛住返工 朝頭早完全冇返學3個月就日本出咗歸國通知書返咗越南
講真250k我都想像唔到係點生活
係咪真係嗰啲一日煮哂七日飯
一模一樣帶埋飯先做到
有手有腳會返工
有現金流點解會餓死
不如解釋吓
無咁大女權已經一定係向上…
咁你一年日日食7-11住膠囊得唔得?你講呢啲真係弱智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞