Affordable Watches 手錶討論區(41)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
有時有耐性都唔係好事
如果發生響我身上, 過晒BF假期幾日都唔出貨, 已經問佢, 因為呢D咁耐唔出貨, 響網店係唔應該發生, 仲寫明IN STOCK
喺Amazon JP買過冇問題,最好shipped and sold by amazon.jp
日馬 3月底 pre order咗隻Orient,原本話4月18號出,到依家都未扣數,個期仲變咗6月18號,都唔知到時出唔出到貨。
我地就快可以開個網上買錶苦主group
咩型號?但pre order 其他網係未都遲出貨

呢隻, 其他網 無留意
係咪日馬賣?
係, 就係日馬自己賣
諗住實無事,依家唔知要拖到幾時
最慘今日見日馬 已經有人收到, 仲review埋
呢個情況日馬罕見啲,非日馬賣就常出現,由其特價買入嗰啲,佢會比晒正價買入先,然後先輪到你,有時正價多人買搏你取消訂單,賣貴啲比其他人,日馬自己賣未試過
諗住佢直接同 nomos 落 order 應該冇問題........點知........

佢地啲貨應該係網店同實體店同一時間賣, BF 嗰排可能太多 order, 所以我落完 order 之後,隻錶係實體店,啲職員冇為意所以就賣咗俾人,最差勁係完全冇人通知我,要我追佢先發現冇貨。
我決定逢星期一 send email 追
Orient 官網都無貨,未必關amazon事,可能係orient 出唔切
原來係咁 唔該晒巴打
係日馬見到呢隻唔知乜牌子嘅日本製造軍錶,設計用以前2戰時皇家海軍,錶徑38mm,18mm band witch,同嗰隻KUOE差唔多但大隻啲,膠面拱形,用LumiNova夜光,價錢扣埋稅1500港紙咁上下,如果資料屬實,好似幾抵玩, 同kuoe 一樣用nh35機芯但平幾舊,各位點睇?

https://amzn.asia/d/9Gg1dIo
我會儲多少少
買隻cwc
或者再儲多少少直接入隻smiths

cb 隻藍襯 padi 鮑麻麻地,襯皇帝鮑就幾夾
我鐘意有布帶嗰隻唔知乜鮑,個鎖把位型啲
嗰隻 6r 的,是 captain willard
6105 reissue 很貴的
Spb237
sla033
隻舊裝ks較日期好似壞壞地,要轉幾下先轉到
想問下邊度有得整?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞