Affordable Watches 手錶討論區(41)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
知唔知幾錢 ,黑色有feel
以前都試過samurai,不過覺得太大隻
依家lee個縮小款好似幾岩手幼L
嗰隻仲樣衰

舊款都幾好睇,新款對我吸引力不大
靚 我鍾意
大三針正

個人覺得幾低玩
講教下師兄們
我搵隻寶路華 上chrono24 見經銷商既錶盒唔同我平時睇 想問下係唔係都正常 ? 會唔會假貨 ,點解會唔同包裝盒 有分地區定點

Citizen NB1050系列 ,2千中應該橫掃同價位..
藍寶石玻璃(防反射塗層)/Duratect Platinum 塗層/
9011機芯28800振頻(準確性 -10 到 +20 秒/天),實際每日快3秒左右/
日本製造/仲要38mm錶徑
如果肯比多$2000,買NB1060仲正,有埋銀箔漆藝錶面....
日本官網對港紙20k姐
中意1060個面同凸玻璃
但又中意鋼帶
有諗過買埋1050換條帶落1060到用
1050拍埋1060外觀一定冇咁吸引,但1050個款就係因為鈍鈍哋,乜嘢花巧嘢都冇,反而令我更喜歡,唔識佢嘅人,可能覺得同$1000樓下5仔冇分別
我覺得唔洗咁諗既
1050個定位係all purpose 款
老老實實個個brand都會出
平頭針 夜光
未至於一黎就要同5仔比既
勞都有369/datejust 光圈
1060啲index同劍針都偏dress watch
呢個價位少見啲既
想問下咁多位巴絲覺得 Bamford d 錶點?對佢隻 gmt 幾有興趣
無興趣
睇佢隻gmt個殼麻麻
B347 monopusher 就幾有睇頭
就係見咁耐都無乜巴絲講下 所以覺好奇問下
隻GMT個殼太方?

我係覺得佢 d 色幾靚又 gmt,好似幾啱去旅行粗帶

隻 sinn U2 又貴貴地同太大隻
佢個錶面冇寫24小時時間 變相佢個轉得既24hr bezel有啲多餘 多咗個錶冠我就麻麻
呢個價不如睇Christopher Ward
我係對寫住Swiss movement 好有戒心 都唔知邊度做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞